Загострення епідемситуації у Кропивницькому викликало посилення рівня карантинних заходів

Неділя, 29 березня 2020 19:13

У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації на території Кропивницького, міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на своєму засіданні сьогодні, 29 березня, прийняв рішення щодо запровадження суворіших карантинних заходів в обласному центрі.

Кропивницьке міське управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради, Кропивницький ВП ГУНП України в Кіровоградській області, Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, Кропивницький міськрайонний відділ УДСНС України в Кіровоградській області, спеціалізована інспекція міської ради Кропивницького отримала доручення не допустити випадків стихійної торгівлі на території міста, організувати перевірку ринків, продовольчих магазинів щодо забезпечення виконання комплексу санітарно-гігієнічних протиепідемічних заходів, а у разі їх недотримання, вжити заходи з припинення їхньої роботи, забезпечити контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування у фасованому та ізольованому вигляді. На входах, виходах і в місцях розрахунку провести маркування місць перебування відвідувачів для забезпечення дотримання ними безпечних санітарних відстаней.

У Кропивницькому продовжиться  проведення дезінфекційних заходів у житлових будівлях і спорудах, а також щоденне прибирання та дезінфекція проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій міста. Відтепер вуличне прибирання буде вологим – із застосуванням 1% розчину гіпохлориду.

Забороняється перебування на дитячих і спортивних майданчиках міста: відповідні інформаційні таблички будуть встановлені їхніми балансоутримувачами.

За дотриманням зобов’язань щодо самоізоляції громадян слідкуватимуть Національна і Патрульна поліції в обласному центрі – такі заходи будуть безпосередньо спрямовані на усунення загроз життю та здоров’ю мешканців міста  і сприятимуть публічній безпеці.

Одночасно, департамент з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради забезпечить постійний моніторинг об’єктів торгівлі щодо наявності в торгівельній мережі запасів продуктів харчування.

Усі новини