Андрій Максюта: низький рівень штрафних санкцій є однією з причин масового порушення правил благоустрою території у Кропивницькому

Четвер, 19 жовтня 2017 15:28

Мешканці Кропивницького часто порушують правила благоустрою території міста. Спецінспекція міської ради систематично встановлює факти забруднення і захаращення дворів, тротуарів, зелених зон обласного центру, незаконного будівництва, спалення листя та хімічних відходів, виливання фекалій у річку тощо.

Про це повідомив сьогодні, 19 жовтня, начальник міської спецінспекції Андрій Максюта під час Дня депутата, присвяченого вирішенню екологічних проблем Кропивницького.

За інформацією посадовця, протягом 2017 року інспектори склали 1335 протоколів та винесли 2825 попереджень, після яких порушення були усунуті. Найбільше – 124, за викидання сміття у невстановленому місті. Ще 103 протоколи було оформлено за ухиляння від покосу бур’янів та карантинних рослин, 19 - за незаконне злиття фекалій у річки та посадки, а 11 – за облаштування зливних ям на комунальній землі, 3 - за спалення хімічних відходів, 45 - за спалення листя і 24 – за спалювання твердих побутових відходів, 15 - за влаштування стихійних сміттєзвалищ, 5 - за розриття небезпечних відходів і 23 - за знищення дерев. Також документувалися порушення санітарного стану, як приклад - за не задовільний технічний стан контейнерів для сміття на контейнерних майданчиках складено майже два десятки протоколів.

На думку Андрія Максюти, такі порушення мають масовий характер у тому числі через невеликі суми штрафних санкцій, якими можна було б покарати і зупинити порушників. За дев’ять місяців поточного року при надзвичайно активній діяльності міської спецінспекції за рахунок сплати штрафів скарбниця міста поповнилася лише на 100 тисяч гривень.

Секретар міської ради Андрій Табалов, який головував на Дні депутата підтримав керівника спецінспекції.

- Маємо цінувати роботу спеціалістів такого підрозділу, як спецінспекція, - відзначив Андрій Табалов. – Вони не один раз підтвердили свою ефективність, не один раз, рятуючи довкілля і оберігаючи здоров’я мешканців міста, припиняли порушення, нехтуючи при цьому власною безпекою. У той же час, додаткові надходження від штрафів могли б піти на якісніше забезпечення спецінспекції засобами індивідуального захисту, транспортом, зв’язком.

Усі новини