Андрій Райкович: чутки про використання освітянських коштів на будівництво є обманом громади

П'ятниця, 18 жовтня 2019 15:07

Міський голова Андрій Райкович зустрівся із батьками кропивницьких учнів та вихованців дошкільних навчальних закладів, які висловили стурбованість затримкою початку опалювального сезону в закладах освіти та озвучили пропозиції щодо покращення організації навчального процесу.

Зважаючи на важливість порушених громадськими активістами тем, очільник міста поставив завдання перед управлінням освіти міської ради, серед першочергових заходів, врегулювати питання поділу класів у школах міста на групи з вивчення української мови.

Ще одне надзвичайно важливе доручення управлінню освіти від міського голови під час зустрічі -  проінспектувати разом із спеціалістами управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради кожен дитячий садочок та вивчити стан електричних мереж і якість обігрівачів, якими підігрівають повітря в кімнатах до відкриття опалювального сезону.

- Проїдьтеся кожним закладом та ретельно перевірте усі обігрівачі, зробіть їх повну інвентаризацію, - наголосив міський голова. – Ми повинні у першу чергу думати про безпеку наших дітей! Розберіться також із групами продовженого дня – чи достатньо їх для школярів. Батьки не повинні влаштовувати лотерею, щоб дитина потрапила в групу продовженого дня.

Разом з тим Андрій Райкович наголосив, що місто робить усе, аби заклади освіти розвивалися та мали все необхідне для створення якісних умов навчання і організації освітнього процесу. Зокрема, у 2019 році  бюджет галузі  освіти у Кропивницькому зріс на 10%, у порівнянні з минулим роком. І цьогоріч він складає майже 900 млн.грн. Але попри це, сьогодні освіті не вистачає  34 мільйони гривень через невиконання державою взятих на себе зобов’язань.

Також міський голова вкотре наголосив – той, хто розповсюджує чутки  про перерозподіл міською радою коштів із фінансування освіти і охорони здоров’я на будівництво об’єктів, обманює громаду. Така інформація – хибна.

 - Я хочу ще раз наголосити, ми жодної копійки ми не забрали з освіти і з медицини на зведення, наприклад,  арки  чи будівництво доріг, - акцентував увагу учасників зустрічі  Андрій Райкович. – Таку тему інколи порушують  у соціальних мережах. Але ці популістські заяви -  неправда від початку і до кінця. Я попросив би не спекулювати на цій темі, тому що фахівці добре розуміють, що це неможливо, бо  то було б грубим порушенням бюджетного законодавства. 

Усі зауваження і вимоги, що їх порушили батьки та активісти під час зустрічі з міським головою, Андрій Райкович пообіцяв взяти під особистий контроль. А наступну зустріч у такому ж колі домовилися провести за місяць.

Усі новини