Андрій Райкович: Кропивницький розраховує на допомогу держави

Вівторок, 3 листопада 2020 13:51

Депутати міської ради міста Кропивницького звернулись за фінансовою підтримкою до Кабінету Міністрів України сьогодні, 03 листопада, під час позачергового засідання сесії. У зверненні до уряду обранці просять фінансової допомогти постраждалим від смерчу та повернути кошти, витрачені на боротьбу з коронавірусом.

У місті Кропивницькому 17 жовтня пронісся потужний смерч. Стихійне лихо призвело до значних руйнувань: пошкоджено понад 200 будинків, повалено більше 180 дерев, обірвано більше 6 км ліній електропередач, пошкоджено газові труби. Орієнтовна сума збитків становить понад 22 мільйони гривень.

- Для матеріальної підтримки жителів мікрорайонів Лелеківки, Балашівки та ОСББ «Лелеківського», які постраждали від буревію, з бюджету міста виділено близько 4 мільйонів гривень грошової допомоги, - повідомила начальниця фінансового управління Любов Бочкова. - Проте цих коштів недостатньо.

Також міська рада взяла на себе всі витрати, пов'язані із коронавірусом: виплату зарплатні і премій медикам, придбання додаткових апаратів штучної вентиляції легень, засобів захисту та навіть будівництво діагностичного центру. На це місто витратило власних 54 мільйони гривень. Медичної ж субвенції у повному обсязі не отримали.

- Ми облаштували діагностичне відділення на базі ЦМЛ, закупили туди найсучасніший комп’ютерний томограф. Створили відділення легеневої терапії, його залишилось лише наповнити необхідною апаратурою, - повідомив міський голова Андрій Райкович. - Ми дуже розраховуємо на допомогу держави і просимо також відновити місту витрачений фінансовий ресурс на боротьбу з COVID-19, виділивши субвенцію з державного бюджету на підтримку закладів та заходів у системі охорони здоров'я у сумі 18 мільйонів гривень.

Міський голова висловив сподівання, що Кабінет Міністрів України об’єктивно та виважено відреагує на ситуацію у Кропивницькому і якнайшвидше ухвалить позитивне рішення.

Усі новини