Андрій Райкович: тільки вакцинація від COVID-19 убереже містян від необхідності чекати в черзі на ліжко в реанімації

Понеділок, 15 листопада 2021 13:08

Минулий тиждень у Кропивницькому був позначений серйозним зростанням кількості хворих на COVID-19 з тяжкими пневмоніями. Про це сьогодні, 15 листопада, під час щопонеділкової апаратної наради повідомив Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Нині пандемія коронавірусу продовжує набирати обертів і виходи на пік захворюваності. У міській антиковідній базі  практично відсутні вільні місця в палатах і реанімаціях.

- Вже стало реальністю, що хворим «на підозрі» доводиться чекати, коли випишуть пролікованих, щоб звільнилося ліжко в палаті. Можна сто разів обговорювати, хто винен, чи не винен, що влітку українці мало вакцинувались. Тому ще раз наголошу -  вакцинування тим, кому це не протипоказано, абсолютно необхідно, - переконаний міський голова. - Тому я знову і знову звертаюсь до всіх вас, шановні земляки, щоб не чекати черги на ліжко в реанімації -  припиніть слухати плітки і казки про «чіпи» і робіть щеплення.

Сьогодні у Кропивницькому працюють 6 стаціонарних і 3 пункти масової вакцинації. Тут приймають кропивничан без вихідних.

- Черга рухається швидко. Не затягуйте, якщо не хочете біди і горя. Реанімації на всіх не вистачить, - наголосив Андрій Райкович - І медики - це живі люди, у яких сили давно на межі, вони теж хворіють, мають сім'ї, а щодня мусять рятувати сотні тяжких хворих. Яких ще аргументів треба усім, хто сумнівається?

Очільник міста порадив також  управлінню молоді та спорту продумати цікаву молодіжну акцію до Дня студента, аби спонукати молодих людей до вакцинування проти коронавірусу. Солодкі призи міський голова готовий проспонсорувати. За необхідності відновлять також роботу виїзні пункти вакцинації.

- Поспілкуйтеся знову з квартальними, хай вони ще раз пройдуться вулицями, поспілкуються з людьми і розкажуть їм про  важливість вакцинування, - відзначив очільник міста. -  “Дельта” вкрай агресивна. Тільки вакцинуючись ми убезпечимо себе, родини, дітей, колективи від цієї небезпечної хвороби.

Усі новини