Андрій Райкович тримає звіт перед громадою Кропивницького за п‘ять років діяльності міським головою

Неділя, 4 жовтня 2020 17:00

Сьогодні, 04 жовтня, міський голова Андрій Райкович продовжив свою звітну сесію перед кропивничанами за п‘ять років діяльності на посаді очільника обласного центру.

Зустрічі відбулася в мікрорайоні Шкільному та з мешканцями вулиці Родимцева. Місцеві уважно слухали міського голову, погоджуючись, що в місті за 5 років багато зроблено в ключових сферах: освіті, ЖКГ, медицині, громадському транспорті, культурі...

Одним із основних питань, які Андрій Райкович взявся вирішувати, щойно став міським головою, стало відродження комунального транспортного підприємства «Електротранс». У 2015-му році в Кропивницькому залишалося 11 комунальних тролейбусів. Нині - 70 сучасних тролейбусів та автобусів. На днях Кропивницький очікує на надходження партії ще десяти тролейбусів з автономним ходом.

- Ми купили ці тролейбуси коштом міського бюджету. Планували взяти їх в кредит і чекали дозволу на його оформлення від держави, - розповів міський голова.- Ми неодноразово зверталися, щоб нам погодили отримання цього важливого для міста кредиту. Уявіть, ми не грошей просили, а дозвіл на відкриття кредитної лінії! Але нас не почули. Державна влада перевела це у політичну площину. Тому ми знайшли у міському бюджеті необхідну суму, щоб 10 тролейбусів приїхали у жовтні в Кропивницький і вийшли на маршрути, де їх так чекають люди. Обов'язково вирішимо і інші питання, під які планували кредитні кошти. Не так швидко, як хотілося б, але вирішимо, бо ми абсолютно самодостатнє місто!

Жителі мікрорайону Шкільного між тим скаржились на те, що сьогодні в громадський пасажирський транспорт подекуди важко потрапити через обмеження кількості пасажирів і вимагали почати брати стоячих пасажирів. У відповідь Андрій Райкович звернув увагу на прийняття Кабінетом Міністрів України  рішення про такі обмеження, продиктовані необхідністю дотримання карантинних протиепідемічних заходів, як протидії  розповсюдження коронавірусу і підкреслив, що місто не має права не виконувати цих вимог. У той же час, єдиним виходом із ситуації, міський голова вважає посилення ролі комунального громадського транспорту. Очільник міста запевнив, що тролейбусний парк Кропивницького щороку поповнюватиметься новими сучасними транспортними одиницями техніки.

Говорили і про позитив один з вчителів ЗОШ 16 подякував Андрію Райковичу за продуктивну п’ятирічку.

- І для нашої школи зроблено чимало. Вона одна з кращих в Україні по військовому вихованню в Україні. Сюди приходять займатися з предмету «Захист Вітчизни» учні  20 шкіл обласного центру,- зазначив педагог.

А жителі вулиці Родимцева зізнались, що і серед них активно поширюють чутки про закриття лікарні по вулиці Архітектора Паученка, що викликає  занепокоєння. На це міський голова констатував - інформація про закриття та ліквідацію закладу не більше ніж свідоме поширення неправди тими, кому немає чого сказати про власну роботу.

 - Історична будівля залишиться медичним закладом, - запевнив Андрій Райкович. Коли вам говорять, щось інше – пам’ятайте, вам говорять неправду. Самі медичні працівники наголошують на необхідності дати друге життя МСЧ-19, колишній «рудівській лікарні». Там чудові умови для організації лікування і комфортні умови зеленої зони. Стаціонар же по вулиці Паученка, хоч і розміщений в історичному приміщенні, але виглядає морально застарілим і потребує реставрації. Тут ми не зможемо створити умови, у першу чергу технологічно, з використанням найсучаснішого лікувального і діагностичного обладнання,  які б задовольнили і персонал лікарняного закладу і його пацієнтів.

Усі новини