Андрій Табалов перевірив якість виконання ремонтних робіт прибудинкової територій по вулиці Генерала Жадова

Понеділок, 13 липня 2020 18:26

У суботу, 11 липня, секретар міської ради, депутат виборчого округу №1 Андрій Табалов проінспектував хід ремонтних робіт прибудинкової території по вулиці Генерала Жадова, 21, корпус 2 і 3.

Капітального ремонту внутрішньодворової дороги місцеві чекали понад 20 років. Тендер зривався тричі, але врешті підрядну організацію визначено, і ремонтні роботи вже у розпалі. Важливо, що разом із дорогою буде зроблена і ливнева каналізація, яка має вирішити проблему постійних підтоплень, що виникають після дощів, не тільки у цьому дворі, а й біля найближчого супермаркету АТБ. Це велика проблема для жителів вулиці Жадова.

– Нарешті ремонтні роботи розпочато. По очах задоволених мешканців бачу, що діло рухається у правильному напрямку. Думаю, що ці роботи триватимуть не довго, тиждень-два і вони закінчаться. А потім будемо планувати, що робити далі, – зазначив Андрій Табалов. – З головою ОСББ Тетяною Джулай ми обговорили цікаву ідею, як облаштувати місце, де був лоток для водовідведення, а тепер прокладена нормальна цивілізована ливнева каналізація. Будемо покращувати благоустрій у цьому дворі, а далі і в усьому місті. Я хотів би, щоб усі наші двори на Жадова, Попова, Героїв України, виглядали як цей двір.

Під час зустрічі місцеві жителі подякували депутату за сприяння у вирішенні проблеми їхнього двору. Адже саме за ініціативи Андрія Табалова до проєкту, що передбачав ремонт лише прибудинкової території, включили облаштування ливневої каналізації, асфальтування заїзду до дитячого садочка та контейнерного майданчика для сміття.

У свою чергу, голова ОСББ Тетяна Джулай розповіла, що на загальних зборах мешканці двору прийняли рішення взяти прибудинкову територію у постійне користування: обгородити, поставити відповідні знаки, щоб до двору могли проходити лише мешканці. Також це має вирішити проблему підліткового вандалізму на дитячому та спортивному майданчиках. Необхідні документи мешканці вже подали до міської ради. Зі свого боку Андрій Табалов пообіцяв підтримку у вирішенні цього питання.

І вже сьогодні під час апаратної наради секретар міської ради повідомив, що два кропивницьких ОСББ подали до міської ради документи щодо передачі земельних ділянок прибудинкових територій у постійне користування.

- У суботу я провів зустрічі на своєму окрузі на Жадова. Від двох місцевих голів ОСББ – "Рідний дім 30" та "Переможець-21", надійшли заяви щодо передачі земельних ділянок прибудинкових територій у постійне користування. Прошу управління земельних відносин та профільного заступника взяти це питання на контроль. Люди мають право самостійно вирішувати, як їм облаштовувати свою прибудинкову територію, – зазначив Андрій Табалов.

Усі новини