Аварія на колекторі по вулиці Херсонській у Кропивницькому ліквідована: наступний крок – благоустрій території і дезінфекція

Вівторок, 8 листопада 2022 17:40

Чимало прикрощів жителям вулиці Херсонської у Кропивницькому завдав порив каналізаційної труби, який стався 26 жовтня. Майже два тижні мешканці приватного сектору мікрорайону Кущівка лишаються без повноцінного водопостачання і чекають, коли працівники міського водопровідно-каналізаціного господарства полагодять трубу.

Як ідуть ремонтні роботи, чи виконуються вимоги Держпродспоживслуби щодо знезараження води і грунту та коли люди отримають повноцінні послуги з водопостачання та водовідведення перевірили заступник міського голови Олександр Мосін, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко та директорка ВКГ Валентина Давидчук сьогодні, 08 листопада.

- Каналізаційний колектор збудований 1974 року діаметром 1000 мм, яким подавали стічні води до очисних споруд. Термін використання такої труби 20 років, а вона служить уже майже пів століття. Крім того, тут дуже близько грунтові води, що також вплинуло на руйнування труби. Через її зношеність стоками вирвало метр труби, а зараз замінили відрізок довжиною сім метрів, - розповідає Валентина Давидчук.

Внаслідок пориву стічними водами залило навколишні обійстя: двори, городи, в одному домоволодінні постраждали господарські споруди, вода у криницях стала непридатною для використання.

Одразу на місце аварії виїхали аварійні служби, перекрили водопостачання, спорожнили колектор і почали ремонтні роботи. Представники Держпродспоживслужби відібрали на аналіз проби води і грунту.

- З наступного тижня трубопровід введемо в експлуатацію, подивимося, як він працює, чи немає витоків, а потім уже загорнемо яму, проведемо благоустрій території, дезінфекцію криниць, погребів, допоможемо людям прибрати забруднені території обійсть. Але наголошую, що навіть після обробки вода з колодязів буде технічною, вживати її не можна. Крім того чотири будинки на вулиці Херсонській підключимо до централізованого водопостачання, технічну документацію на під’єднання вже виготовили, - повідомив виконуючий обов’язки головного інженера водоканалу Олександр Атрощенко.

Заступник міського голови Олександр Мосін зустрівся з власниками постраждалих домоволодінь, оглянув завдану стоками шкоду і одразу ж надав доручення відповідним службам допомогти людям справитися із проблемами.

- Ми нікого не залишимо сам на сам із бідою, допоможемо усім стовідсотково усунути негаразди, завдані поривом каналізаційної труби. Звісно для жителів є певні незручності, бо потрібен час, щоб полагодити все відповідно до технологій, але люди з розумінням ставляться до ситуації. Якщо у них є питання до міської влади — є відповідні служби, управління житлово-комунального господарства, заступники міського голови, які допоможуть їх вирішити, - запевнив заступник міського голови Олександр Мосін.

Усі новини