Будівельники готуються до відновлення багатоповерхівки по вулиці Яновського у Кропивницькому

Вівторок, 6 квітня 2021 10:39

Квартира багатоповерхового будинку по вулиці Яновського, 159, де через безвідповідальні, непрофесійні дії бригади будівельників, обвалилися плити перекриття даху, звільнена від зруйнованих конструкцій.  На місці аварії сьогодні, 06 квітня, заступник міського голови  Олександр Мосін провів робочу нараду з керівниками профільних виконавчих органів міської ради,  ЖЕО, проєктної  та підрядної  будівельної організацій, власниками квартир.

- Оскільки йдеться, у першу чергу,  про  життя та безпеку людей, усі відновлювальні роботи розпочнуться після повного циклу проєктних робіт з їх експертною оцінкою, - відзначив Олександр Мосін. – Орієнтовно, будівельники зможуть приступити до роботи через місяць.

Поки що всі інженерні комунікації по стояку під зруйнованою  квартирою відключені, але найближчим часом мешканці першого і другого поверхів зможуть повернутися до своїх помешкань.  За попередньою оцінкою, перекриття між п’ятим і четвертим поверхом розбирати не будуть, його підкріплять металевими профілями.

Паралельно із виконанням проєктних робіт, триває слідство, в ході якого з'ясовується розмір матеріальних збитків, завданих як усьому будинку,  так і  окремим квартирам у ньому. Підтверджену суму відновлювальних робіт має сплатити винна сторона.

Усі новини