Депутати міської ради Кропивницького звітують перед громадою: Сергій Кріпак – разом ми зможемо більше!

Середа, 29 січня 2020 22:09

У Кропивницькому триває звітна сесія депутатів міської ради перед своїми виборцями. Результати своєї роботи на окрузі у 2019 році оприлюднив депутат від виборчого округу №33 Сергій Кріпак.

Протягом звітного періоду він активно контактував з представниками громади у своїй громадській приймальні на базі бібліотеки-філії №5 по вулиці Водоп’янова, 60.  У 2019 році  в громадській приймальні відбулося 108 прийомів мешканців Кущівка. Графік роботи затверджено так, щоб громадяни мали змогу звернутись на прийом, як в першій половині дня, так і в другій, це зручно для працюючих мешканців мікрорайону. Прийом проводиться щовівторка: з 15.00 до 18.00, та щосуботи: із 11.00 до 14.00.

- В цілому з проханнями та пропозиціями за вказаний період на особистий прийом до приймальні звернулися близько 1115 громадян, - відзначив Сергій Кріпак. -  Серед тих хто звертався, найбільше представників пільгових категорій населення:  пенсіонерів – близько 500, троє одиноких матерів, п’ятеро багатодітних сімей, троє членів сімей з дітьми - інвалідами, 29  осіб з інвалідністю, двоє учасників АТО, один ліквідатор аварії на ЧАЕС та інші.

У своїх зверненнях та пропозиціях люди порушили 156 питань  різного характеру, як на вирішення особистих проблем, так і загальних для мікрорайону. Найбільше, 71 раз,  громадяни зверталися з надання матеріальної допомоги на лікування. Зверталися з проханням відновити зовнішнє освітлення вулиць мікрорайону у трьох випадках, знести  чи обрізати аварійні дерева – 8 разів, вирівняти профіль доріг та грейдерування – 12 разів, вирішити питання благоустрою – 9 разів. Звернулися   з питань роботи водоканалу у 16 випадках, з питань охорони правопорядку та роботи поліції – 3 випадки, з питань транспорту та відновлення зупинок – 2 випадки, надання субсидій та інших питань соціального захисту населення - 3, екології та земельних питань – 4, встановлення дитячих майданчиків – 1, забезпечення дровами мешканців, які мають пічне опалення – 3 та з різних інших питань – 12 випадків.

Дієвим засобом комунікації депутата і громади виявила себе створена з ініціативи Сергія Кріпака ще у 2016 році газета виборчого округу «Рідна Кущівка», на сторінках  якої громада  постійно отримувала інформацію про проведену командою депутата роботу  і забезпечувала зворотній зв’язок з мешканцями мікрорайону.

- Жодне звернення мешканців не залишилось без моєї уваги. – наголосив Сергій Кріпак. -  Для більш детального їх розгляду я направив до міської ради 103 депутатських звернення та запити, 10 листів та 6 подяк за співпрацю у вирішенні проблем Кущівки.

Серед досягнень  2019 року  депутат назвав успішну роботу з облаштування зовнішнього освітлення мікрорайону. Так за минулий рік сучасне освітлення з’явилося на восьми вулицях: Акмолінська, Воронезька, Водоп’янова, Морська, Олеся Гончара, Чорноморська, Канатна, Каляєва та 11 провулках -  Кримський, Херсонський (з №1 по №29), Приморський, Приморський І, Приморський ІІ, Таврійський,  Короткий, Кам’яний, Гастелло, Вишневий, Середній В’їзд.

- Продовжую вважати пріорітетним участь у житті «Кущівської гімназії Міської ради міста Кропивницького», - акцентував увагу Сергій Кріпак. – Заклад розташованій у нашому мікрорайоні, тож активно співпрацюю з дирекцією, педагогічним колективом та учнями школи.

За 2019 рік у школі відбулося  чимало цікавих заходів:

  • відкрили разом з учнями під час літніх канікул «вільну бібліотеку». Тепер там є шафа для буккросингу, де діти обмінюються книжками;
  • провели конкурс дитячих оповідань, які лягли в основу другого міні-фільму про Кущівку;
  • організували разом з управлінням молоді та спорту «Олімпійський день здоров’я»;
  • підготували конкурс дитячого малюнку «Кольоровий світ навколо мене», який вже став традиційним для школи;
  • здійснили екскурсія до міської ради Кропивницького для ознайомлення учнів з роботою органів місцевого самоврядування;
  • висадили навесні разом з учнями та вчителями молоді дерева;
  • започаткували спільно  з управлінням культури та туризму фестиваль «Об’єднані піснею»;
  • залучили  дітей до майстер-класів з ліпки глиною та пластиліном;
  • завершили у шкільному приміщенні  заміну вікон (останні 25) та дверей на енергозберігаючі склопакети.
  •  пофарбували  разом з активними мешканцями, школярами та працівниками бібліотеки-філії №5 обладнання на дитячих майданчиках.

Сергій Кріпак звернув увагу, що у своїй діяльності для вирішення багатьох побутових проблем мешканців мікрорайону Кущівки, він активно співпрацював з різними комунальними підприємствами. Так, двічі  власним коштом організовував розчистку снігу вулиць  мікрорайону. Під час весняного прибирання спільно з головами квартальних комітетів №10,11,12 та КП «Універсал-2005» вивезли  23 вантажівки  гілля, а восени -близько 20 КАМАЗів опалого листя. Після літніх злив було проведено грейдерування та вирівнювання дорожнього покриття доріг по провулкам: Приморський, Приморський І, Приморський ІІ, вулицях:  Барвиста, Херсонська, Вознесенська, Чорноморська, Морська.

Крім того, зробили розчистку відвідного лотка на вулиці Десантників та встановили разом з КП «Універсал-2005» перила через р.Біянку.

За численними зверненнями мешканців мікрорайону, батьківського комітету та колективу школи №30 продовжується робота з капітального ремонту дитячого садочку на базі «Кущівської гімназії».

Традиційно активним залишається і культурне життя мікрорайону. Спільно з працівниками бібліотеки-філії №5  були проведені Різдвяні посиденьки.

Четвертий рік за підтримки депутата радує малечу округу  міський «Фестиваль дитячої творчості», що проводить у травні галерея «Єлисаветград» спільно з відділом культури та туризму міської ради. У жовтні  проведено щорічне свято мікрорайону Кущівка з насиченою культурною програмою, з солодощами, призами та нагородами, фотовиставкою із історії нашого міста та мікрорайону, виставкою-ярмарком виробів народних умільців та аніматорами, які розважали малечу та інші різні цікавинки.

- За моєї ініціативи відбулася зустріч з керівниками  виконавчих органів міської ради Кропивницького на базі «Кущівської гімназії», - підкреслив Сергій Кріпак. – тоді нам вдалося напрацювати шляхи вирішення багатьох наболілих проблем мешканців виборчого округу №33.

Влітку 2019 року закінчено капітальний ремонт дорожнього покриття на вулиці Водоп’янова (від Кримської до Чернишевського).

- Важливо відзначити, що протягом 2019 року за належне виконання доручень виборців та захист інтересів громадян, в межах власних депутатських повноважень я отримав  понад півсотні подяк - письмових, усних та через засоби масової інформації від мешканців Кущівки! У свою чергу я також щиро вдячний кожному не байдужому мешканцю за особистий внесок у розвиток нашого мікрорайону! – зазначив Сергій Кріпак. - Продовжую працювати на окрузі разом з активними громадянами та всіма, хто хоче змінити наш мікрорайон на краще, І наш девіз: - «Разом ми зможемо більше!».

Усі новини