Детальний план своєї території у Кропивницькому отримає 102-ий мікрорайон

П'ятниця, 18 грудня 2020 11:27

Презентація проєкту “Детальний план території в районі вулиць Героїв України, Генерала Жадова та Юрія Коваленка” відбулася у міській раді Кропивницького у четвер, 17 грудня.

Першими з проєктом  ознайомилися члени архітектурно-містобудівної ради на своєму засіданні  під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

Як відзначила т. в. о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ірина Мартинова, проєкт розроблено з метою забезпечення комплексної забудови території житловими та громадськими будівлями, відповідно до схеми розбивки на земельні ділянки. Замовником проєкту виступило управління капітального будівництва міської ради.

Під час презентації детального плану території 102-го мікрорайону міста представниця виконавця проєкту - харківської проєктної організації ПП «Земстройпроект» Олена Костеннікова звернула увагу, що основним функціональним використанням території є багатоквартирна забудова.

- В межах детального плану можна виділити наступні території: багатоквартирної житлової забудови, громадської забудови - магазини продовольчих та непродовольчих товарів, аптеки, заклади надання побутових послуг, заклади громадського харчування, культові споруди, - повідомила Олена Костеннікова. - Також для цієї території ми запроєктували три дитячі садочки, дві школи, рекреаційну зону, продовження тролейбусної контактної та дорожньої мережі. 

З огляду на те, що переважна частина території відводиться для багатоквартирних житлових будинків, члени архітектурно-містобудівної ради запропонували проєктантам розглянути можливість будівництва підземних або надземних багатоповерхових паркінгів, а також передбачити місця для вигулу собак.

За результатами обговорення проєкту Олександр Мосін звернувся до фахівців ПП «Земстройпроект» з проханням підготувати нові проєктні пропозиції детального плану із врахуванням пропозицій,  висловлених членами архітектурно-містобудівної ради.

Усі новини