Два «золота» і «срібло» в активі юних шахістів Кропивницького на чемпіонаті області

Понеділок, 18 листопада 2019 18:17

Упродовж двох днів, із 17 по 18 листопада, в  Олександрії, в приміщенні дитячої та юнацької творчості проходив другий чемпіонат області з шахів серед юнаків та дівчат.

Спортсмени змагалися в наступних вікових категоріях: до 8 років, 10 років, 12 років, 14 років та 16 років. У змаганнях взяли участь представники семи регіонів Кіровоградської області. Контроль часу для кожного гравця складав 10 хвилин плюс 10 секунд після кожного зробленого ходу.

У кожній віковій групі виступали юні кропивничани. Від першого дня турніру лідерські позиції зайняли одразу всі майбутні призери з обласного центру. Найзапекліші баталії точилися в наймолодшій групі, адже тут зібралися юні шахісти приблизно одного рівня. У підсумку виступ кропивницьких спортсменів виявився надзвичайно успішним: 1 місце у віковій групі до 16 років посів Іван Ковальчук (вихованець Георгія Дубівки), у віковій групі чотирнадцятилітніх переміг одинадцятирічний Ярослав Петринський вихованець Басько Богдана, серед дванадцятирічних Іван Логвінов виборов друге місце. У складі кропивницької команди змагалися також  Аня Ковальчук і Андрій Чаловський.

- Варто відзначити високий професіоналізм судів та гарні умови проведення турніру, - відзначив переможець турніру Ярослав Петринський. -  Плекаємо надію, що наступний проведений турнір у нашій область стане вже Всеукраїнським.

Усі новини