Епіцентром виникнення пожежі по вулиці Київській у Кропивницькому став автомобіль для перевезення скрапленого газу

Четвер, 28 березня 2019 11:33

Епіцентром пожежі по вулиці Київській у Кропивницькому стала платформа вантажного автомобіля, обладнана цистерною для перевезення скрапленого газу. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко під час прес-конференції сьогодні, 28 березня.

- Повідомлення про пожежу на вулиці Київська, 48а надійшло о 19:52. Пожежно-рятувальна служба спрацювала оперативно, розвідка визначила джерело пожежі і рятувальники приступили до її локалізації і ліквідації, - відзначив Сергій Коваленко. –Одночасно, було приведено в стан готовності транспорт для евакуації населення, підвезення води та спеціальна будівельна техніка. На місце події прибув міський голова Андрій Райкович. Дії пожежників були професійними і самовідданими, вони ліквідували пожежу і зняли будь-яку загрозу для життя і здоров’я мешканців прилеглих мікрорайонів. Евакуація не знадобилася.

 За інформацією начальника управління, всі комунальні служби переведені в режим роботи в надзвичайних умовах. Зранку вони продовжують обстежувати стан будівель, електро та газових мереж в районі пожежі. Подача електроенергії в мікрорайони Ковалівка і Балашівка орієнтовно буде відновлена до кінця поточного дня.

Начальник міськрайонного відділу ДСНС України в Кіровоградській області Валерій Жилін повідомив, що в ліквідації пожежі брали участь сили і засоби відповідно до розподілу виїзду екіпажів. Наразі тривають слідчі дії і вивчаються обставини виникнення пожежі.

Пожежа викликала і зміни в роботі руху транспорту, у тому числі громадського. Начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник акцентував увагу мешканців міста на тимчасовому коригуванні схеми руху автобусів №103, 111а, 111б, 18.  Ці транспортні засоби на період проведення слідчих дій курсуватимуть вулицею Руслана Слободенюка.

Усі новини