Громада Кропивницького платить найвищу ціну у боротьбі за свободу України: містяни попрощалися із загиблим Героєм

Субота, 19 листопада 2022 16:33

Збройні сили України продовжують героїчно боронити рідну землю від російських агресорів, гнати окупантів з українських міст і сіл. При цьому громада Кропивницького, як і вся Україна, платить найвищу ціну у боротьбі за власні свободу і незалежність - життя своїх Воїнів. 

П’ятидесятидворічний молодший сержант Сергій Лижнюк героїчно загинув 09 листопада в бою неподалік Лимана Донецької області, зупиняючи ворога у складі розвідувальної роти.

- На вустах Сергія – посмішка крізь біль. Він з тих чоловіків, хто добре знає, що таке війна, бо не роздумуючи, став на її захист і воював мужньо, з усіх сил наближаючи спільну Перемогу. Сергій понад усе любив свою Україну і мріяв про щастя своєї родини,  - говорять бойові побратими Героя. -  Зараз дуже важко на фронті – маємо загиблих, багато поранених. Попри це тримаємося. Допомагає сила духу, військове братерство і підтримка та віра українців.

Сьогодні, 19 листопада, у Кропивницькому на Старолелеківському кладовищі рідні, друзі, земляки та бойові побратими Воїна схилили голови, проводжаючи Сергія Лижнюка в його останню земну путь.

Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

- Ми прийшли сюди, щоб вшанувати загиблого воїна і висловити подяку його батькам, які змогли виховати у ньому таку любов до своєї країни, свого народу, - відзначив Владика. – У свою чергу, маємо продовжувати жити життям, гідним пам’яті полеглого Героя. Адже пожежу війни, розпалену на нашій землі російським сусідом, ми можемо погасити тільки разом - згуртованими діями.

Усі новини