Громадські активісти закликали берегти зелені насадження у Кропивницькому

Вівторок, 10 жовтня 2017 17:23

Бережно ставитися до зелених легенів міста закликала депутатів міської ради громадський активіст ГО «Озеленення» Надія Паливода.

У своєму виступі перед початком роботи чергового засідання дев’ятої сесії міської ради Надія Паливода підтвердила свою готовність брати активну участь у діяльності спеціальної комісії з обстеження зелених насаджень у Кропивницькому і висловила незгоду щодо надання дозволу на видалення 12 дерев по вулиці Євгена Чикаленка біля пам’ятника сівалці “Ельворті».

- Бiля "Червоної зiрки" збираються вирубати каштани. Сьогодні там є 26 дерев і міська влада надала дозвiл на знесення 12 з них, - відзначила Надія Паливода. - Замiсть

каштанiв заплановано посадити туї, однак туя - це паркова рослина, яка потребує спеціального догляду, поливу, вона не дає кисню, не створює затінку i не поглинає шкідливі викиди автомобільних двигунів.

У той же час, коментуючи таку ситуацію, начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко звернув увагу, що обстеження дерев на цій території комунальники проводили спільно з екологами.

- За результатом обстеження був складений відповідний акт про те, що каштани хворі, - наголосив Віктор Кухаренко. - Натомість підприємство відповідно до проекту благоустрою висадить туї і берези, а через деякий час ця територія буде в порядку, дерева виростуть і даватимуть необхідний кисень.

Усі новини