Гуманітарна сфера Кропивницького на 100% готова до опалювального сезону 2020 - 2021

Понеділок, 21 вересня 2020 15:49

Усі заклади освіти і  охорони здоров’я Кропивницького отримали акти готовності до роботи в опалювальний період. Про це повідомив міський голова Андрій Райкович під час щопонеділкової апаратної наради сьогодні, 21 вересня.

Очільник міста поставив перед тепловикам завдання якісно протестувати мережі.

- До початку жовтня місто повинне мати ясність по кожному сегменту системи теплопостачання. Щоб мережі були заповнені холодною водою, пройшли гідро випробування, а всі розриття місць поривів - ущільнені і заасфальтовані. Це завдання і для водоканалу, - наголосив міський голова. - Прошу, шановні колеги, не зволікати: зима близько! Це застереження стосується всіх комунальних служб і всіх керівників виконавчих органів.

Входження в опалювальний сезон 2020-2021 року відбувається у достатньо складний період, відзначив під час наради Андрій Райкович. При цьому готовність централізованої системи теплопостачання в обласному центі досить висока. Вона складає 90% навіть за умови блокування рахунків КП «Теплоенергетик» через необхідність сплачувати борги перед енергопостачальниками і високу замортизованість котлового обладнання 50-их років виготовлення.

- Сьогодні ми вже виходимо на технічну ясність майбутньої реконструкції системи теплопостачання у Кропивницькому, - акцентував увагу учасників наради Андрій Райкович. – Але поточний тепловий сезон будемо забезпечувати наявними потужностями. Складнощів додає запроваджена система розрахунків за спожитий газ. Комунальні тепловики мають і в літні місяці сплачувати великі суми за розподіл газу, у 2020 році це складає близько 30 мільйонів гривень. Ситуація однакова в усіх регіонах України. ми порушували це питання перед урядом під час останньої селекторної наради. Нам відповіли, що «нас почули».  Маємо побачити тепер реакцію. Але поки що погодження на відкриття кредитної лінії, кошти якої суттєво б спростили нам входження в опалювальний сезон, ще не надійшло.

У той же час, міський голова закликав кропивничан вчасно сплачувати за всі комунальні послуги, адже сьогодні це єдина гарантія стабільного забезпечення подачі тепла до житлових помешкань взимку.

Усі новини