Капітальний ремонт міської дитячої поліклініки у Кропивницькому заплановано на 2020 рік

Середа, 4 грудня 2019 18:39

Ремонт дитячої поліклініки у Кропивницькому стане одним з пріоритетних завдань на наступний рік для міської влади. Про це повідомив міський голова голова  Андрій Райкович під час свого щорічного звіту перед громадськістю сьогодні, 04 грудня.

Загалом, у 2019 році  у галузі охорони здоров’я зроблено чимало добрих справ: три тижні тому відкрили капітально відремонтоване приймальне відділення  Центральної міської лікарні на Фортечних валах, вперше за 50 років там же реконструювали рентгенологічне відділення, встановили новий цифровий апарат і придбали за 7 мільйонів гривень ще один, завершили капітальний ремонт жіночої консультації №1. А ще, як зазначив міський голова, розпочали ремонтні роботи на будівлі  МСЧ № 19 та встановили тепловий пункт в міській дитячій поліклініці.

- А в топ-новинах: міський бюджет доплачує за інсулін для хворих кропивничан, міський бюджет підставив плече допомоги державі, коли виникла проблема із фінансуванням цільової медичної субвенції і  не вистачало коштів на зарплату працівникам охорони здоров’я, - відзначив Андрій Райкович. - Наше місто не є виключенням із загальної ситуації, коли через мізерні зарплати медики їдуть з країни. Я не із тих, хто панікує, я звик шукати варіанти. Тому черговий прорив в поточному році в медичному просторі ми все ж зробили: десять сімей кропивницьких медиків вперше отримали квартири в нашому новозбудованому будинку на вулиці Генерала Жадова.

Одним з пріоритетів для міської влади на наступний рік є капітальний  ремонт в дитячій поліклініці №1, що на вулиці Шевченка. Також місто в рамках І-го етапу медреформи на 80% уклало угоди з сімейними лікарями і стало центром госпітального округу.

- На центральному рівні, через депутатів, в листах Голові Уряду, міністрам ми систематично повідомляємо, нагадуємо і сподіваємось, що держава виконає свої зобов'язання щодо фінансування обов'язкових виплат і медикам, і вчителям. Забезпечення гідним ресурсом державних програм, особливо у сфері охорони здоров'я, це надзвичайно важливий аспект,  - підкреслив міський голова. - Лише за таких умов на місцях з'явиться той додатковий ковток повітря, який дозволить будувати, ремонтувати, купувати апаратуру і виходити на сучасні стандарти в освіті і регламенти в медицині.

Усі новини