Кав’ярня “Зошит у клітинку”: У Кропивницькому вітали зі святом учителів-переселенців

Четвер, 29 вересня 2022 17:15

Тисячі вимушених переселенців знайшли у Копивницькому не тільки прихисток, а й роботу. Напередодні Дня працівників освіти з професійним святом вітали педагогів, які приїхали з окупованих і прифронтових територій у різний час — з 2014 року і після 24 лютого нинішнього. Теплу і зворушливу зустріч для них організували сьогодні, 29 вересня, у комунальному закладі “Ліцей “ Максимум” під умовною назвою заходу “Кав’ярня “Зошит у клітинку”.

В затишну шкільну “кав’ярню”, де зібралися два десятки вчителів — вимушених переселенців — завітали заступник міського голови Сергій Колодяжний і начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Вітаючи присутніх з прийдешнім святом, Сергій Колодяжний відзначив, що освітяни є основою суспільства. Попри труднощі, які сьогодні ми всі переживаємо через війну, побажав учителям-переселенцям влитися у велику кропивницьку родину освітян.

- Ми віримо, що після нашої перемоги ви всі повернетеся у рідні міста, у свої школи і дитячі садочки. А поки ви перебуваєте у Кропивницькому, познайомтеся з нашими навчальними закладами, обмінюйтеся досвідом, підвищуйте професійну майстерність, - побажала присутнім Лариса Костенко.

На зустріч прийшли вчителі, які приїхали до Кропивницького з Луганська, Донецька, Горлівки, Севастополя, Маріуполя та інших міст, які нині знаходяться в окупації та під ворожими обстрілами. Щоб вони познайомилися один з одним, ведуча заходу — консультантка міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Тетяна Федорченко, провела інтерактивні ігри. Учасники знайомилися і представляли один одного, виготовляли голуба миру, висловлювали один одному побажання і дарували віртуальні подарунки.

Всі гості кав’ярні “Зошит у клітинку” отримали у подарунок книгу “В пошуках голосу Марка Кропивницького” і запрошення до участі в проєкті “Психологічні хвилинки”. Оскільки зустріч педагогів відбувалася у “кав’ярні”, то звісно ж були пригощання чаєм і солодощами.

Усі новини