Координаційна рада з питань Громадського бюджету міста Кропивницького затвердила рейтинг проектів для голосування

Вівторок, 9 липня 2019 13:32

04 липня у міській раді відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету міста Кропивницького, на якому розглядалися питання допуску проектів, поданих у рамках конкурсу “Громадський бюджет — 2020”, до подальшої участі в конкурсі. Про це сьогодні, 09 липня, під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Андрій Паливода.

За словами заступника міського голови, прийом проектів на участь у конкурсі «Громадський бюджет-2020» розпочався 01 квітня і тривав протягом місяця. Загалом надійшло 87 проектів на загальну суму 31 млн. 328 тис. 840 грн., із них:  11 великих, 5 соціальних та 71 малий. Всі проекти, які надійшли в рамках конкурсу «Громадський бюджет – 2020», були направлені до виконавчих органів для здійснення аналізу та надання висновків щодо можливості їх реалізації.

- За результатами наданих виконавчими органами висновків: із 10 великих проектів було погоджено 9, соціальних проектів погоджено 4, а з малих позитивний висновок отримали 68 проектів, - повідомив Андрій Паливода. - Серед тематики проектів: соціальний захист, спорт, благоустрій територій, охорона здоров'я, транспорт і зв'язок, культура і туризм, а також освіта.

Серед цікавих посадовець відзначив проекти: «Наукові пікніки», що передбачає проведення міні фестивалів для дітей та молоді з метою популяризації різних наук; «ВЕЛОКРОП» - облаштування першої в місті велосипедної доріжки; «Здорове місто» - встановлення спеціальних кабінок для паління в громадських місцях; «Сквер «Мистетський» - благоустрій та озеленення території в сквері біля академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького; «Здорова Україна!» - облаштування спортивно-оздоровчого майданчику на Козачому острові; облаштування сенсорних кімнат у навчальних закладах міста; «Молодіжний Start up або лабораторія лідерства»; «Електронне транспортне табло» (на селищі Новому); «VI Всеукраїнський книжковий фестиваль-ярмарок «Весняний книговир» та інші. Андрій Паливода додав, що повну та вичерпну інформацію щодо конкурсу «Громадський бюджет - 2020» та перелік допущених чи недопущених проектів до голосування можна переглянути на офіційному веб-сайті міської ради Кропивницького у вкладці «Громадянам» → «Громадський бюджет» → «Проекти».

- Звертаю Вашу увагу, що голосування за проекти в рамках конкурсу «Громадський бюджет – 2020» проходитиме у приміщенні міської ради та триватиме з 02 по 15 вересня 2019 року - 14 календарних днів, це 10 робочих та 4 вихідних. У будні віддати голос за улюблений проект можна з 10 до 16 години, у вихідні – з 10 до 13, - повідомив заступник міського голови.

Усі новини