Коронавірус у Кропивницькому змінив кольори

Вівторок, 3 листопада 2020 10:30

Сьогодні, 03 листопада, під час брифінгу очільниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук роз’яснила кропивничанам, що таке помаранчева зона, в яку Кропивницький потрапив зі вчорашнього дня, і які обмеження почнуть діяти для містян.

В помаранчеву зону обласний центр зайшов через стрімкий ріст  захворюваності на коронавірус та завантаженість ліжок. Нині вони заповнені на 50% - 75%, не враховуючи у дитячих та пологових відділеннях, пояснила Оксана Макарук. За офіційними даними МОЗ України, станом на сьогодні в Кіровоградській області захворюваність на 100 тисяч осіб — 114,7, тоді як контрольний показник — 40 на 100 тисяч.

- Критерії оцінюються і затверджуються Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів, - пояснила Оксана Макарук. - Нині на лікуванні перебуває 102 пацієнти з підтвердженим діагнозом COVID-19. За добу додалося двоє хворих, в тому числі 5 медичних працівників та 2 дитини: 8 років з Долинської та 10 місяців з Новоукраїнського району.

Помаранчева зона несе за собою низку обмежень, повідомила Оксана Макарук, зокрема це:

  • проведення масових заходів за участі більше 20 осіб
  • робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів
  • планові госпіталізації в лікарнях
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури
  • прийом нових змін в дитячі табори
  • обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

Усі новини