Кропивницька міська рада оголосила старт конкурсу “Громадський бюджет — 2022”

Вівторок, 18 травня 2021 12:03

Прийом проєктів громадських ініціатив для участі у конкурсі “Громадський бюджет — 2022” розпочнеться 01 червня поточного року і триватиме протягом місяця до 30 червня. Про це повідомила  головний спеціаліст управління економіки департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради Оксана Никифоренко  під час брифінгу сьогодні, 18 травня.

- Конкурс проєктів “Громадський бюджет — 2022” - це можливість кожного жителя міста долучитися до освоєння коштів на користь громади, запропонувавши свої ідеї. І у разі перемоги, обрана проєктна пропозиція буде реалізована за кошти громадського бюджету у наступному році, - наголосила Оксана Никифоренко.

Посадовець  розповіла про головні вимоги до таких проєктів. Зокрема, бюджет проєктів громадських ініціатив, які подаються на участь у конкурсі, не повинен перевищувати 300 тис. грн., спрямовані вони можуть бути на благоустрій території, медицину, освіту тощо. Якщо реалізація проєкту передбачає використання земельної ділянки, приміщення чи іншого об’єкта, вони повинні належати до комунальної власності.

Важливо, що  через карантинні обмеження заявки приймаються виключно в електронному вигляді.

Також Оксана Никифоренко додала, що цього року проєкти поділятимуться за двома категоріями: малі і соціального спрямування із обсягом фінансування 85% та 15% відповідно, від загального громадського бюджету у 5 мільйонів гривень.

Детальнішу інформацію про прийом проєктів на конкурс  “Громадський бюджет — 2022” можна дізнатися за телефоном 0522 - 35 - 61 - 52  або на вебсайті міської ради за посиланням http://www.kr-rada.gov.ua/gromadskiy-byudzhet/

Усі новини