Кропивницький готується до відзначення Дня Пам’яті та Примирення

Понеділок, 6 травня 2019 13:53

Кропивницький готується до відзначення важливих державних свят: Дня пам’яті та Примирення і Дня Перемоги. Комунальні служби обласного центру мають ретельно підготувати території всіх об’єктів, де відбуватимуться заходи. Таке завдання поставив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 06 травня..

- Звертаю увагу щодо наведення порядку на Алеї почесних поховань на Рівнянському цвинтарі. Вже 08 травня там служитимуть панахиду за загиблими в АТО, – наголосив міський голова. – А ввечері на Театральній площі відбудеться вже традиційна урочиста церемонія зустрічі Першої хвилини миру в рамках відзначення Дня Пам'яті та Примирення. Прошу прибрати підходи до театру, вулиці. Транспорт після 22 години має курсувати. І, звичайно, 9 травня - День Перемоги. Ми повинні зробити все від нас залежне, щоб люди відчули: це - День пам'яті і великої поваги до мільйонів солдат, які ціною власного життя принесли Європі мир, захистили рідну землю від ворога.

Андрій Райкович переконаний, що кожен учасник Другої Світової війни у Кропивницькому має бути оточений належною увагою, необхідно згадати про кожен пам'ятник на території міста, про всі братські могили та воїнські поховання.

- Я був на Фортечних валах. Там практично все підготовлено до урочистих заходів. Але всі виконавчі органи міської ради, поліція, комунальні служби - всі хто організовують пам’ятну ходу від центру до Валів, прошу покроково продумати всі позиції: супровід, державну символіку, опіку ветеранів, рух громадського транспорту, безпеку під час мітингу.

Звертаючись до свого заступника Олександра Вергуна, міський голова поставив жорстку вимогу – пройтись по усьому шляху пам’ятної ходи та перевірити, де треба поновити асфальт і обов’язково зробити дорожню розмітку.

Усі новини