Кропивницький шанує Героїв, що поклали власні життя за право українського народу жити вільно

Четвер, 27 серпня 2020 12:40

У суботу, 29 серпня, Україна відзначає  День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Саме в цей день, 29 серпня 2014 року, розпочався вихід українських військових підрозділів з оточення під Іловайськом на Донбасі.  Колони українських військ були підступно розстріляні на марші російськими підрозділами в порушення досягнутих домовленостей. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

На вшанування пам’яті українських Героїв 29 серпня у Кропивницькому оголошується Днем жалоби. Цього дня в обласному центрі будуть приспущені Державні прапори та відбудеться низка заходів:

Із 09.00 до 10.00 -  покладання квітів на міський цвинтарях до могил захисників України, що поклали власні життя за право свого народу жити вільно.  

10.00 – розпочинається  загальнонаціональна хвилина мовчання та покладання квітів до могил Героїв   на Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. Рівно о 10.00 на одну хвилину зупиняється робота підприємств, установ та організацій і рух транспорту з подачею звукового сигналу.

14.00 – початок урочистостейреквієму у приміщенні обласної філармонії до Дня пам'яті захисників України.

15.55 - покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні на площі Героїв Майдану.

16.00 – старт  Ходи пам’яті від площі Героїв Майдану до Меморіального комплексу «Фортечні вали» та покладання квітів до обелісків загиблих воїнів на Алеї Слави та меморіалу Другої світової війни. На Фортечних валах  за загиблими учасниками АТО, ООС буде відслужена панахида.

18.00 до 21.00  - на площі перед міською радою Кропивницького триватиме акція “Запали свічку пам'яті”

Усі новини