Кропивницький відзначає своє 266-річчя!

Субота, 19 вересня 2020 13:15

Сьогодні, 19 вересня, Кропивницький відзначає свій 266-ий рік народження. Місто-іменинник від самого ранку розбудили бадьорими сигналами клаксонів  учасники святкового  автомотопробігу «KROP-DRIVE», який відбувся за ініціативи міського голови!

А урочистості з нагоди відзначення Дня міста розпочалися традиційно на площі перед міською радою. І першим, хто привітав містян з днем народження рідного міста став міський голова Андрій Райкович.

- П’ять років поспіль у День міста я виходжу на цю площу щоб вклонитись вам і привітати зі святом, яке об’єднує всю громаду. Зранку оновленою вулицею Полтавською промчалася колона байків і автомобілів. Вони розбудили і збадьорили Кропивницький, бо у нас з’явилася іще одна нова магістраль, до міста прибули нові тролейбуси, - відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович.  - Кажуть, що цифри - це суха статистика, вони не містять емоцій. Але я взявся порахувати, скільки за п’ять років у місті нами збудовано. Якби зібрати символічні стрічки, то вистачило б напевно оперезати міську раду: 38 доріг, 2 мости, 13 медичних центрів, відділень і амбулаторій, 27 шкільних спортзалів, музична і спортшколи. Вперше за 30 років зведено житловий будинок. А шляхопровід Арка чекав на свою реконструкцію 50 років! У місті з’явилися сотні спортивних і дитячих майданчиків, 70 комфортних автобусів і тролейбусів. Я дякую усім вам, дорогі люди! Бо це велика колективна праця. Я щиро вітаю всіх вас, дорога громадо із Днем міста!

Місто нашої мрії – це зовсім не про велетенський мегаполіс. Це про місто неспішне і затишне, яке з кожним роком стає впорядкованішим, комфортнішим, яке славне історією і любов’ю своїх жителів! Саме такому Кропивницькому ми складаємо сьогодні шану!

У цей святковий день громада високими почестями вшанувала всіх, хто своєю працею, талантом і сумлінням упродовж століть розбудовував наше місто, прославляв його у світах і сьогодні боронить рідну землю.

Учасники урочистостей оплесками проводжали квіти, як символ високої шани, поваги і пам’яті про всіх воїнів-героів понесли на меморіальний комплекс «Фортечні вали», одному з кращих фундаторів міста Олександру Пашутіну та корифею українського професійного театру Марку Кропивницькому.

У день народження міста голова обласної державної адміністрації  Андрій Назаренко, міський голова Андрій Райкович і секретар міської ради Андрій Табалов вручили заслужені нагороди кращі працівники у всіх сферах життєдіяльності міста, адже Кропивницький – обласний центр, серце степового краю. Тут сконцентровано найбільший виробничий, науковий, діловий, культурний, промисловий потенціал області.

А ще - Кропивницький є батьківщиною багатьох талановитих, самовідданих, працелюбних людей, які щодня наполегливо працюють, зберігають досягнуте, будують і втілюють нові проєкти, вписують яскраві сторінки в біографію рідного міста.

Відзнакою міської ради та виконавчого комітету міста Кропивницького „За заслуги” І ступеня нагороджено: Світлану Васецьку -  головного лікаря Амбулаторії загальної практики-сімейної медицин, Сергія Калапу - голову правління - генеральний директор акціонерного товариства “Ельворті”, Марцеліну Пахолівецьку - директорку Центру методичної та соціально-психологічної служби управління освіти міської ради Кропивницького.

Відзнаки «За заслуги» ІІ ступеня отримали Олена Ібрагімова - старший тренер-викладач зі стрільби кульової Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №3 та Сергій Кріпак - депутат міської ради сьомого скликання.

Жоден день народження не обходиться без подарунків. Нинішнього року міська влада підготувала кропивничанам кілька проєктів, що порадували місто.

За ініціативи міського голови та за підтримки депутатів міської ради кипіла масштабна робота на головних будівельних майданчиках міста. Тепер у міській лікарні відкрито новий діагностичний центр. Якісно і швидко можна отримати весь необхідний комплекс медичних послуг у реконструйованому травмпункті лікарні швидкої медичної допомоги.  Уже сьогодні чекає на гостей новий, сучасний Центр надання адміністративних послуг «Прозорий офіс». Учора у Кропивницькому відкрито перший комунальний діагностичний центр у лікарні на Валах та травматологічний пункт у Лікарні швидкої медичної допомоги. А юні талановиті музиканти відтепер навчатимуться у відреставрованому храмі музики – музичній школі ім. Генріха Нейгауза.

Усі ці досягнення стали можливими завдяки невтомній праці професійних будівельників, які теж отримали сьогодні  заслужені нагороди!

Відзнакою «За заслуги» ІІ ступеня нагороджено Леоніда Федоренка – директора приватного будівельного підприємства „КАБЕКСЛАЙН”.

Почесні грамоти міської ради та її виконавчого комітету вручені Павлу Морозу - електромонтажнику з кабельних мереж приватного підприємства „КАБЕКСЛАЙН” та Оксані Звенигородській - директорці приватного підприємства «КІРОВОГРАДБУДПРОЕКТ».

А святковий настрій учасникам святкових урочистостей створили прекрасні творчі колективи Кропивницького: Академічний театр музики пісні і танцю «Зоряни», камерний оркестр «Концертіно» та хореографічний ансамбль «Світанок»,

Усі новини