Міська рада Кропивницького власними гарантіями забезпечила можливість початку опалювального сезону в обласному центрі

Вівторок, 10 жовтня 2017 15:47

Мiська рада Кропивницького погодила договори реструктуризації заборгованості за спожитий газ комунальним підприємством «Теплоенергетик».

Відповідно до прийнятого сьогодні, 10 жовтня, рішення, міська влада виступить гарантом виконання КП "Теплоенергетик" зобов’язань за Договорами 2012-2015 років на суму заборгованості, що підлягає реструктуризації, крім боргу з різниці в тарифах, погашення якої здійснюється за рахунок видатків державного бюджету, на загальну суму 83,144 мільйона гривень.

- Сьогодні триває напружений і важкий діалог міської влади з Кабінетом Міністрів України, керівництвом НАК «Нафтогаз України» щодо отримання містом лімітів на газ для початку нового опалювального сезону, - відзначив міський голова Андрій Райкович. – Переговори, які веду я особисто і мій профільний заступник Олександр Мосін ідуть складно. Держава свого часу виробила механізм компенсації різниці в тарифах для теплогенеруючих підприємств, а тепер перекладає фінансовий тягар такого механізму на місцеве самоврядування.

У той же час, прийняття такого рішення, по-перше, зменшить заборгованість «Теплоенергетика» на суму штрафів і пені, а це – понад 60 мільйонів гривень. І, по-друге, дозволить гарантовано увійти в опалювальний сезон зі стабільним газопостачанням для теплового підприємства.

На виконання зобов’язань КП “Теплоенергетик» міська рада має передбачити у поточному, 2017 році, видатки у сумі 5,54 мільйона гривень на фінансове забезпечення своїх гарантій, а кожного наступного року, до повного погашення боргу, у міській скарбниці мають бути передбачені цільові кошти у сумі 16, 629 мільйона гривень.

Прийняте рішення також передбачає участь у переговорному процесі другого великого теплогенеруючого підприємства Кропивницького – ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Остаточно погоджувати договори про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ міська рада доручила міському голові Андрію Райковичу.

Усі новини