Міська влада Кропивницького тримає на контролі ситуацію із виплати заробітної плати на підприємствах міста

П'ятниця, 30 серпня 2019 13:19

У міській раді Кропивницького відбулося  засідання  міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Як повідомила під час засідання комісії  директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій – начальник управління економіки департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Маріанна Морква, за статистикою, станом на 01 липня, у Кропивницькому по дев’яти економічно активним підприємствам існувала заборгованість із заробітної плати.

За оперативною інформацією, станом на 28 серпня кількість боржників зменшилась до шести підприємств.

- Ситуація з ліквідацією заборгованості із виплати зарплати на підприємствах знаходиться на постійному контролі міської влади, - наголосила Маріанна Морква.

В ході засідання директор департаменту Маріанна Морква поінформувала членів комісії про тенденції заборгованості із заробітної плати в місті Кропивницькому протягом січня-червня 2019 року.

У свою чергу, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Кропивницького управління Головного управління ДФС у Кіровоградській області Ольга Місюня повідомила про стан заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом січня-серпня  2019 року.

Запрошені на комісію керівники підприємств міста, в яких є  заборгованість із виплати зарплати та ЄСВ, доповіли про причини виникнення боргів та перспективи їх погашення.

Окремо було розглянуте питання заборгованості із зарплати на підприємствах-банкрутах. Таких підприємств у Кропивницькому два. Про перспективи  погашення заборгованості  інформував в.о. завідувача сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області      Дмитро Костенко.

За результатами засідання прийняті рішення та надані відповідні рекомендації. Керівникам підприємств-боржників доручено розробити графіки погашення заборгованості із заробітної  плати та заборгованості зі сплати ЄСВ.

Усі новини