Міська влада Кропивницького тримає на контролі стан техногенної та пожежної безпеки на заправочних станціях

Вівторок, 7 травня 2019 16:09

Сьогодні, 07 травня, продовжила свою роботу п’ятнадцята сесія міської ради Кропивницького. Перед початком розгляду питань порядку денного сесії на вимогу депутатської фракції «Наш край» начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко прозвітував  про ліквідацію наслідків пожежі газових балонів у Кропивницькому, яка трапилася  27 березня 2019 року по вул. Київській, 48.

- Внаслідок пожежі знищено  10 вантажних та 8 легкових автомобілів, пошкоджено ще 8 легкових та 2 вантажних автомобілі, будівлю трансформаторної підстанції, - повідомив Сергій Коваленко. - На пожежі постраждали три особи: 2 співробітника ДСНС та водій автомобіля з перевезення скрапленого газу, який від отриманих опіків помер в лікарні.

З метою з’ясування дотримання правил техногенної та пожежної безпеки, техніки безпеки та охорони праці, а також умов містобудівної документації суб’єктами господарської діяльності, що здійснюють реалізацію нафтопродуктів та скрапленого газу на території міста, у міській раді Кропивницького була  створена тимчасова міжвідомча робоча група з перевірки об’єктів підвищеної небезпеки у Кропивницькому. В обласному центрі обліковується 96 таких об’єктів, з яких 51 - автогазозаправочні станції.  

Для надання допомоги постраждалому населенню обласного центру, що проживає в районі виникнення пожежі,  з міського бюджету була виділені кошти на матеріальну допомогу. Її отримали  шестеро власників домоволодінь, які зазнали пошкоджень, на загальну суму 29 тисяч гривень.

- 02 травня під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна відбулась робоча нарада з розгляду відповідності функціонування автозаправочних станцій та автогазозаправочних станцій правилам безпеки на території Кропивницького, - відзначив Сергій Коваленко. -  В ході наради члени робочої групи озвучили виявлені недоліки в питаннях пожежно-техногенної безпеки. Поставлено завдання щодо поглибленого опрацювання питань із землекористування, перевірки заявлених проектів на будівництво містобудівним умовам, правилам дотримання технологічно-виробничого процесу та інших питань що є у повноваженнях  виконавчих органів міської ради.

За результатами проведеної роботи на 11 травня заплановано проведення засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з питання. А вже від 15 травня Державна інспекція у сфері пожежно-техногенної безпеки розпочинається позапланова перевірка автогазових заправок за невиконання приписів щодо усунення порушень по результатам проведених попередніх перевірок.

 

Усі новини