Міський голова Андрій Райкович: наступний рік буде переломним у реалізації нової стратегії теплозабезпечення Кропивницького

Понеділок, 30 жовтня 2017 12:58

У Кропивницькому поступово опалювальний сезон входить у робочий режим. У місті працюють всі котельні, нормативні температурні режими встановлюються у житлових будинках і об’єктах соціально-культурної інфраструктури міста. Це відзначив міський голова андрій Райкович під час наради з керівниками виконавчих органів сьогодні, 30 жовтня.

На жаль, досягнення стабільного теплопостачання - це процес не одного дня, звернув увагу очільник міста. - Зважаючи на технічний стан ситеми – це і складне завдання. Дадуть більше тиску на старті, з нашими старезними мережами матимемо більше поривів і зупинок. Власне, такі випадки є і приховувати їх я не збираюсь.

У той же час, у порівнянні з минулим роком КП «Теплоенергетик» швидше і спокійніше увійшло в опалювальний сезон. До іншого підприємства - ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» застережень маємо значно більше.

- Акцентую увагу керівництва орендного підприємства найперше на поганому стані готовності мереж, - наголосив Андрій Райкович. - Скарг на вашу адресу немало. Не дратуйте народ - піднімайте тиск. Не грайтеся з маніпулюванням температурою на вході і виході: споживачів ваших послуг, а це вихованці дитячих садочків, учні у школах, хворі у лікарні, мешканці будинків цікавить одна температура – температура повітря у приміщеннях!

У школярів завершилися шкільні канікули, вони пішли до шкіл міста. Міський голова доручив своєму профільному заступнику Наталії Дзюбі, управлінню освіти,управлінню охорони здоров’я впродовж тижня здійснювати дворазовий моніторинг температурного режиму у всіх навчальних і лікувальних закладах.

- І не середню температуру у закладах, а конкретно: у якому класі, палаті, групі є проблеми. Чому там занижена температура і що необхідно зробити, - попередив міський голова. - І мені щодня таку інформацію на стіл.

Одночасно, очільник міста наказав керівникам теплопостачальних організацій оперативно інформувати головне управління ЖКГ про роботу кожної котельні.

Керівництво ДП «Кіровоградтепло» прошу ретельно слідкувати за подачею тепла, - підкреслив Андрій Райкович. - 40 градусів теплоносія на вході у будинки нормального тепла не дасть. А у вас в п’ятницю і сорока не було. Будинки, де автоматика, взагалі не включались. Якщо буде так, керівники закладів мають запрошувати тепловиків і складати акти. Якщо платимо великі кошти, то забезпечте тепло!

Міський голова відзначив під час наради, що наступний рік має бути переломним у реалізації нової стратегії теплозабезпечення Кропивницького.

- Сьогодні у системі теплопостачання щодня виникають проблеми: газовики диктують своє, мережі старі вкрай розбалансовані, роками накопичились мільйони боргів, - акцентував увагу Андрій Райкович. - Я все це розумію і з рахунків не скидаю! Але стратегічним завданням на наступний і подальші роки для міської ради повинна стати модернізація теплового господарства!

На думку міського голови, стабільно працювати, ефективно господарювати в умовах суцільних монополій неможливо, тому необхідно активно і відповідально включатися в процес вже зараз — на етапі формування бюджету на наступний рік.

Паралельно з обслуговуванням нинішнього опалювального сезону потрібно системно займайтися вирішенням цієї давно назрілої проблеми.

- Досить сидіти в заручниках, ризикувати цілим містом, слухати від людей цілком справедливі нарікання, - підсумував Андрій Райкович. - Адже мої вибачення перед громадою не дадуть людям стабільного тепла в опалювальний період. Тому майбутнє за модульними котельнями, які обслуговуватимуть житлові будинки і об’єкти соціально-культурної інфраструктури. А у багатоповерхівках, де залишилися по 5-10 квартир без автономок – необхідно завершити встановлення у квартирах індивідуальних систем опалення.

Усі новини