Міський голова Кропивницького Андрій Райкович підтримав відкрите звернення до Президента України

Понеділок, 30 березня 2020 17:35

«Вимагаємо до голосування в Парламенті законопроекту № 3275 провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та врахувати пропозиції Асоціації міст України, надані Президенту, Уряду, народним депутатам України 23 березня 2020 року» - йдеться у зверненні, оприлюдненому на сайті Асоціації міст України.

Звернення також спрямовано Голові Верховної Ради України, Прем’єр-міністру України та народним депутатам України. Під документом підписались очільники усіх обласних центрів України.

Органи місцевого самоврядування забезпечують сьогодні виплату підвищених зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання для лікарень, на що виділяють сотні мільйонів гривень. Разом з цим, замість підтримки громад, як це відбувається у всьому світі, зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів. Так, законопроект № 3275 від 29.03.2020, всупереч позиції Президента та Прем’єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з міськими головами, передбачає вилучення з доходів місцевих бюджетів плати за землю та майно, створює несправедливі умови для бізнесу, позбавляє громадян коштів від оренди паїв, таким чином забезпечує окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків в бюджети всіх рівнів.

У разі прийняття цього та подібних законопроектів, у громад не буде коштів на виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ!

Усі новини