Міжнародний дзвін миру може бути встановлений у Кропивницькому

Вівторок, 18 лютого 2020 16:05

Сьогодні, 18 лютого, у міській раді Кропивницького  під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та реалізації в обласному центрі проєкту “Міжнародний дзвін миру”.

З ініціативою встановити Дзвін миру саме у Кропивницькому виступили Федерація традиційного карате-до України, яку представляє Володимир Савченко і  Заслужений лікар України Костянтин Яриніч.

Перший Дзвін Миру був розміщений у 1954 році біля штаб-квартири ООН в Нью-Йорку. Він має форму дзвону буддистських храмів Японії. На разі, такі конструкції встановлені у різних країнах світу, зокрема в Японії, США, Німеччині, Польщі, Туреччині, Австралії, Канаді тощо.

Дзвін миру можна почути всього двічі на рік. Перший раз — навесні, 20 березня, коли відзначається День Землі. Тоді він нагадує людям про необхідність дбайливого ставлення до природи, закликає всіх жителів Землі згуртуватися заради майбутнього планети. Другий раз – з нагоди святкування Міжнародного дня миру. У цей день ООН звертається до всіх країн з проханням зупинити військові дії хоча б на 24 години. У рамках церемонії, яка триває приблизно 15 хвилин, обов’язковою є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

Члени організаційного комітету у Кропивницькому підтримали ініціативу. Серед питань, що обговорювалися, — місце розташування дзвону, розробка ескізу конструкції, фінансування проєкту. Остаточне рішення буде прийматися після фахових пропозицій архітекторів і відкритих консультацій з громадськістю обласного центру.

Усі новини