На лікування учасників АТО та членів їхніх родин з міського бюджету Кропивницького використано 718,5 тис.грн

Четвер, 5 грудня 2019 11:14

У Кропивницькому  учасники антитерористичної операції, звільнені в запас, демобілізовані, поранені учасники АТО та сім'ї  загиблих, померлих учасників антитерористичної операції в повному обсязі отримують медичну допомогу в заклади охорони здоров'я міста.  Кошти на лікування передбачені Комплексною програмою підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил в східних областях України та членів їх сімей на 2017–2019 роки.

Про це повідомила начальник лікувально-профілактичного відділу управління охорони здоров'я  міської ради Тетяна Заболотня під час прес-конференції у вівторок, 03 грудня.

На виконання заходів програми та забезпечення соціального захисту учасників АТО медичними закладами міста у 2019 році використані кошти у розмірі 718,5 тис. грн. Фінансування було спрямоване на забезпечення продуктами харчування, лікарськими засобами, акушерської та гінекологічної допомоги, щорічного медичного обстеження і диспансеризацію, безкоштовного зубопротезування та лікування стоматологічних захворювань, безоплатного відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.

- У закладах охорони здоров’я комунальної власності міста функціонує 27 ліжок для ветеранів війни, - зазначила Тетяна Заболотня. - Вартість одного ліжко-дня при стаціонарному лікуванні даної категорії населення, враховуючи членів сімей, складає: по медикаментам – 43,24 грн, по харчуванню – 18,95 грн.

За інформацією начальника відділу, із січня по листопад 2019 року 1535 членів сімей учасників антитерористичної операції отримали амбулаторне лікування  та   531 стаціонарне.

Під наглядом медичних працівників центрів первинної медико-санітарної допомоги перебувають 1072 дитини учасників антитерористичної операції та 34 дитини, батьки яких загинули. У 2019 році 1470 дітей отримали амбулаторне лікування, 123 - стаціонарне, 5 - санаторно-курортне та 108 дітей оздоровилися в таборах.

- Базовим закладом для надання медичної допомоги учасникам бойових дій, в тому числі й учасникам АТО, є обласний госпіталь для ветеранів війни. Психологічну допомогу учасники АТО отримують у Центрі медико-психологічної реабілітації, який діє при обласному госпіталі та у психологів Центру медико-психологічної допомоги на базі міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, - зауважила Тетяна Заболотня.

Усі новини