На зупинках громадського транспорту у Кропивницькому наведуть лад

Понеділок, 11 листопада 2019 13:19

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович поставив чітке  завдання навести лад на всіх зупинках громадського транспорту обласного центру. На забезпеченні безумовного порядку в місцях посадки-висадки пасажирів  він наголосив  під час щопонеділкової апаратної наради сьогодні, 11 листопада.

На минулому апаратному засіданні очільник міста доручив  облаштувати зручну для мешканців зупинку біля центрального ринку. Роботи розпочалися оперативно. Але одночасно, за словами міського голови, варто облаштувати там пішохідний перехід, адже біля зупинки жвавий трафік пішоходів і функціонує вхід до Центрального  ринку.

-  Отже, профільний заступник міського голови, патрульна поліція, служба організації руху, вийдіть на місце і детально проаналізуйте, де має бути пішохідна зебра, де межі зупинки, як паркується громадський транспорт. Це не складна задача, тому зробіть так, щоб люди були задоволені і водіям було зручно теж, - наголосив міський голова.

Порушив Андрій Райкович і питання інвентаризації всіх зупинок громадського транспорту у Кропивницькому та передачі їх на баланс комунального підприємства, щоб за цими спорудами був постійний нагляд.

-  Якщо це вже зроблено, то чому мені час від часу  містяни  нарікають  щодо розбитих дахів на зупинках, або купи неприбраного листя чи снігу, чи відірваних сидінь. Це означає ніхто такі зупинки не прибирає і не відслідковує її технічний стан, - підкреслив Андрій Райкович. – Головне управління ЖКГ, викликайте відповідальних і наші комунальні зупинки, де це можливо, поремонтуйте. Особливо, коли мова йде про дахи.

Окремо Андрій Райкович наголосив на ситуації, де зупинки і прилеглі до них території віддані в оренду під торговельні об'єкти. Очільник міста дав доручення пропрацювати з орендарями, щоб останні активніше наводили лад на біля своїх об’єктів.

-  Господарі. коли брали в оренду, клялися, що доглядатимуть і зупинку, і навколо неї. що не буде сміття, підлога буде плиточкою викладено і сидіння будуть цілими і укриття не протікатимуть... Так їм віддавали? Піднімайте документи: хто і де тримають магазини на зупинках, нехай згадають про свої зобов'язання і обіцянки. Для нагадування направити їм листи і забезпечити візит  спецінспекторів!

Усі новини