Обітницю на вірність Вітчизні у Кропивницькому дали курсанти Центру національно-патріотичного виховання

П'ятниця, 22 листопада 2019 16:19

Вихованців Центру національно-патріотичного та військово-спортивного виховання молоді «Цитадель» у Кропивницькому  посвятили у курсанти. Символічно, що посвята і обітниця курсантів на вірність Україні відбулися 21 листопада – у День Гідності та Свободи.

Від  2012 року у Кропивницькому триває процес формування ефективних проєктів та програм національно-патріотичного виховання та військово-спортивної підготовки молоді, як захисників України. І Центр національно-патріотичного та військово-спортивного виховання міста Кропивницького створений з ініціативи управління молоді і спорту міської ради, громадської організації ЦОТП «Цитадель», спортивних федерацій Хортингу та Військово-спортивного хортингу України, що повністю відповідає визначеній в обласному центрі доктрині патріотичного виховання молоді.

Цього дня на вірність Вітчизні дали клятву більше 40 вихованців Центру. З юначим максималізмом лунало на площі перед міською радою:

«Ми, вихованці Центру національно-патріотичного та військово-спортивного виховання, вступаючи до лав курсантів,  урочисто клянемось:

- жити, вчитися і працювати на користь українському народові, рідної України. Клянемось!

- свято берегти, продовжувати і впроваджувати традиції, які виховували самовіданність борців за волю та щастя українського народу. Клянемось!

- пам’ятати та шанувати жертви героїв, поклавших життя за незалежність та територіальну цілісність України. Клянемось!

- виховувати та плекати в собі гідність і свободу справжнього громадянина та патріота. Клянемось!

- використовувати набуті знання , навички виключно для захисту себе, своїх рідних, своєї країни! Клянемось!

- захищати українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності. Клянемось!

Я присягаю ніколи не зрадити народу України. Клянемось! Клянемось! Клянемось!»

- Всього у Центрі  займається понад 120 дітей, - відзначила заступник начальника управління молоді і спорту міської ради Катерина Черкаська. – Працює 5 груп вихованців. Тренування спрямовані на покращення фізичного, військово-спортивного, інтелектуального рівня курсантів. Працюють секції хортингу, військово-спортивного хортингу, силової підготовки, жіночої самооборони, стрілецької підготовки та тактичної медицини, вихованці Центру регулярно займають призові місця на чемпіонатах України з бойових мистецтв та військово-прикладних дисциплін.

 Під час посвяти відбулася церемонія нагородження переможців відкритих змаганнях з хортингу пам’яті Героя АТО Сергія Хрипунова.

 

Усі новини