Олег Колюка: діяльність районних у Кропивницькому рад має бути наповнена живим змістом

Середа, 24 лютого 2021 16:50

Відповідальна робота з визначення обсягів і меж повноважень двох районних у Кропивницькому рад вийшла на фінішну пряму.

Сьогодні, 24 лютого, секретар міської ради Олег Колюка провів робочу нараду з головами районних рад: Подільської - Володимиром  Стецюком  і Фортечної - Віктором Закаблуковським. У розмові взяли участь також заступник міського голови Олександр Вергун і начальник контрольної служби міської ради Тетяна Пільчик.

- Після того, як повноваження у сфері соціального захисту населення перейшли до міської ради, на порядок денний вийшло нагальне завдання наповнити живим змістом роботу районних рад, які перебувають у тісному контакті і мають великий досвід роботи безпосередньо на територіях, і особливо у приватному секторі, - відзначив Олег Колюка. – До виконання цього завдання, яке перебуває на контролі у міського голови, відповідально ставляться і у міській, і у районних радах. Уважно вивчаються пропозиції, що надходять від Подільської і Фортечної рад, залучаються фахівці профільних виконавчих органів міської ради, аналізуються слабкі ланки у забезпеченні виконання функцій місцевого самоврядування в мікрорайонах міста, які можна було б посилити за рахунок потенціалу районних рад.

Таким чином народилася пропозиція створити  у районних радах інститути уповноважених з благоустрою. Діяльність таких  фахівців  координуватиметься міською інспекцією з благоустрою, але їхня зона відповідальності тяжітиме до територій приватного сектору. Контроль за недопущенням несанкціонованих сміттєзвалищ, станом зупинок громадського транспорту, спортивних і дитячих майданчиків, ліквідація стихійної торгівлі перебуватимуть у центрі уваги  районних уповноважених.

Планується залишити серед повноважень традиційні – комунікацію з органами самоорганізації населення, зокрема квартальними комітетами, організацію виборчого процесу в межах відповідальності органів місцевого самоврядування, виявлення пошкоджених і хворих зелених насаджень, їхня обрізка і вивезення гілля, утримання та ремонт криниць, боротьба з карантинними рослинами тощо.

Результатом всієї підготовчої роботи має стати відповідний проект рішення міської ради, оприлюднений на офіційному сайті міської ради. Районні ж ради, у свою чергу, мають погодити власними рішеннями визначені їм обсяги і межі повноважень.

Усі новини