Олександр Мосін: будівельників у Кропивницькому очікує гаряче літо

Вівторок, 4 червня 2019 21:17

Амбітний для Кропивницького проект – реконструкція проїжджої частини вулиці Ельворті з облаштуванням другої арки активно реалізується і втілюється у життя. Про перебіг виконання будівельних робіт на об’єкті розповів заступник міського голови Олександр Мосін під час пресконференції сьогодні, 04 червня.

- Проект, замовником якого виступило УКБ міської ради Кропивницького розробляли із 2016 року відразу чотири проектних організації: кожний відповідав за конкретний елемент – проїжджу частину, арку, фундамент і портал споруди, - відзначив Олександр Мосін. – Завдяки ініціативі і наполегливості міського голови Андрія Райковича, реконструкцію вдалося розпочати цьогоріч після складних, але результативних перемовин з Укрзалізницею.

За інформацією заступника міського голови, зважаючи на величезну відповідальність і стислі терміни виконання робіт, контроль за ходом реконструкції передбачений погодинний. Станом на сьогодні, двадцятишестиметровий, 80-тонний елемент тунелю майбутньої арки успішно встановлений на своє місце і триває процес його зворотної засипки. Шар за шаром будівельники заповнюють простір між гофрованими стінками арки та залізничним полотном і максимально його ущільнюють.

- Контроль за щільністю піщано-щебеневої суміші здійснюють фахівці сертифікованої лабораторії зі Львова, - звернув увагу Олександр Мосін. – Щільність грунту у місці засипки не може бути меншою за 95%, і це ще один відповідальний момент.

Одночасно, дорожники готують до асфальтування внутрішню поверхню труби, а монтажники зварюють арматуру і заливають бетоном портали – обличчя арки.

Терміни стислі, але цілком реальні для виконання, адже на об’єкті працюють висококласні спеціалісти. Їхнє завдання – до 13 червня завершити повну засипку гофрованої труби, щоб залізничники мали можливість покласти баласт і облаштувати колію. Потяги у такому випадку підуть за графіком, а цього з нетерпінням очікують кропивничани в період літніх відпусток.

Паралельно, по вулиці Ельворті спеціалісти Кропивницького ВКГ здійснюють заміну інженерних мереж водопостачання. По завершенні цього етапу розпочнеться реконструкція каналізаційного колектору і тільки після цього дорожники облаштовуватимуть проїжджу частину і здійснюватимуть благоустрій навколишньої території.

За інформацією Олександра Мосіна, двотижневе «вікно» у русі залізничного транспорту активно використовують і мостобудівники, які завершують капітальний ремонт шляхопроводу по провулку Об’їздному. Тут триває свого роду омолодження всіх силових конструкції під мостом за найсучаснішими технологіями. А попереду ще і капітальні ремонти головних транспортних магістралей Кропивницького – вулиці Полтавської, Маланюка, Кропивницького, провулку Об’їзного з виходом на вулицю Чайковського тощо. Одним словом, будівельників і дорожників у Кропивницькому очікує гаряче літо 2019-го.

Усі новини