Олександр Мосін: дякую тепловикам і енергетикам за тепло і світло у Кропивницькому – жорстка економія продовжує бути правилом життя

Вівторок, 8 листопада 2022 13:42

У Кропивницькому вже більше тижня триває опалювальний сезон, відповідно до температурних показників і енергетичної ситуації в Україні. Станом на сьогодні, 08 листопада, в місті працюють ТЕЦ і 22 котельні.

Як повідомив під час апаратної наради заступник міського голови Олександр Мосін, поки не включені в роботу дві міні-котельні — на Салганних пісках, яка подає тепло міській лікарні, і на вулиці Вокзальній, що забезпечує теплом міське управління поліції. Решта котелень працюють з подачею теплоносія, відповідно до температури навколишнього середовища.

- Суттєво впливають на роботу котелень відключення електроенергії у Кропивницькому. З цієї причини минулого тижня були зупинені всі теплогенеруючі потужності і довелося застосовувати процедуру їхнього нового запуску. Загалом, за цей час кілька разів відключалися по 3-4 котельні у мікрорайонах міста, які залишалися без електропостачання. Такий режим роботи, зрозуміло, призводить до збоїв у роботі теплопостачального обладнання, - відзначив Олександр Мосін.

Станом на вечір,  07 листопада, через пориви мереж було відключено від тепла 22 житлових будинки. Без теплопостачання залишається і лікарня на Салганних пісках, але заклад зараз перебуває на ремонті, пацієнтів там немає. Решта медичних закладів, школи, дитячі садочки — з опаленням.

Від початку опалювального сезону майже 40 серйозних поривів тепломереж ліквідовано силами ремонтних бригад КП «Теплоенергктик». Триває робота щодо ліквідації інших аварійних ситуацій.

- Хочу наголосити, що в сьогоднішніх екстремальних умовах, коли російські агресори нещадно знищують енергетичну інфраструктуру України, наші енергетики і тепловики тримають важливий фронт у тилу. Дякуємо їм за самовідданість і відповідальність у забезпеченні жителів міста теплом і електроенергією, - наголосив Олександр Мосін. – Одночасно звертаю увагу, що в такій ситуації споживання  усіх енергоносіїв має бути  максимально заощадливим.

Російські агресори  завдають ракетних ударів по критичній інфраструктурі, у першу чергу по енергетичним об’єктам.  Наразі всі служби активно працюють над усуненням наслідків обстрілів та відновленням електропостачання. Кожен регіон має план антикризового реагування. І Уряд звертається до нас  задля стабілізації енергосистеми згуртовано й свідомо підійти до заощадливого споживання електроенергії. Особливо в пікові години.

Жорстка економія сьогодні має стати правилом життя.  Зовнішнє освітлення у Кропивницькому продовжує  працює на 1/3 своєї потужності з повним відключенням з настанням комендантської години.

- Як і напередодні, звертаюся до мешканців Кропивницького, власників закладів торгівлі, громадського харчування, керівників підприємств, установ та організацій обласного центру   максимально обмежити споживання електроенергії в години пік – від від 07.00 до 10.00  та від 17:00 до 23:00 — та не вмикати енергоємні прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини.  Зменшення використання електроенергії дозволить суттєво допомогти енергосистемі та мінімізує потребу в аварійних відключеннях.

Усі новини