Олександр Мосін подякував комунальникам Кропивницького за оперативну ліквідацію наслідків негоди

Вівторок, 24 травня 2022 15:10

Заступник міського голови Олександр Мосін подякував працівникам комунальних підприємств Кропивницького за оперативну ліквідацію наслідків негоди 21 травня.

Цього дня на території Кропивницького спостерігалося значне  погіршення погодних умов: злива та  пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с. Штормовий вітер, що пронісся над Кропивницьким встиг наробити багато шкоди в обласному центрі.

На території міста зафіксовані випадки повалення буревієм дерев, які впали на проїжджу частину доріг, лінії електропередач, на житлові будинки,  на автомобілі. До розчищення міста були залучені усі комунальні служби міста. Важливу допомогу комунальникам надали і рятувальники обласного центру.

Крім того, ураган завалив п’ять стовпів електропередач та пошкодив близько двох кілометрів ліній електропостачання.  У зв’язку з аварійною ситуацією Обленерго ввечері 21 травня заборонило  включення зовнішнього освітлення на території обласного центру.

Необхідно відзначити  -  ремонтні бригади КП «Міськсвітло» спрацювали оперативно на ліквідації пошкоджень, зокрема по вулицях Габдрахманова, 22, 3, Бєляєва, 12, Преображенській, 10, по вулиці Тарковського на перехресті з вулицею Гоголя, у парку Ковалівському, по вулиці Вокзальній, 18, Кільцевій, Андріївській на перехресті з провулком Госпітальним.

- Станом на сьогодні, зовнішнє освітлення у Кропивницькому відновлене у повному обсязі, - відзначив Олександр Мосін.

Вітер пошкодив і Державний прапор України на найвищій щоглі міста - Меморіального комплексу «Фортечні вали». Енергетики замінили полотнище у неділю, 22 травня.

- Комунальники швидко навісили новий прапор і підняли його, - повідомив заступник міського голови. – Добре що цього дня у міській дружині чергував на   Фортечних валах колишній авіадиспетчер, який розуміється на прогнозі погоди. Він вчасно попередив про нові сильни пориви вітру і ми приспустили вже нове полотнище, щоб вберегти його.

Крім того, у зв'язку з негодою відбулося короткочасне знеструмлення насосної станції ВНС "Зона ІІ-А". Але робота насосного обладнання була оперативно відновлена працівниками Кропивницького ВКГ  і воно працює в штатному режимі.

Що справді небезпечно для життя і здоров’я кропивничан – це повалені  вітром білборди. Такі випадки свідчать про низький рівень відповідальності власників рекламних конструкцій і відсутність з їхнього боку належного контролю за технічним станом площин.

- Тут необхідно зробити жорсткі висновки і терміново зібрати власників рекламного бізнесу та наполегливо зобов’язати їх навести лад у своєму господарстві, - наголосив Олександр Мосін. -  Для усіх рекламних площини, які не відповідають умовам технічної експлуатації, необхідно задіяти механізм примусового демонтажу. І зробити це публічно. Додаткову увагу також необхідно приділіти обстеженню зелених насаджень на території Кропивницького.

Усі новини