Олександр Вергун: сталий опалювальни й сезон у Кропивницькому розпочнеться за два – три дні

Вівторок, 29 жовтня 2019 11:21

Про це сьогодні, 29 жовтня, під час прес – конференції розповів заступник міського голови Олександр Вергун. Опалювальний сезон у Кропивницькому розпочався 26 жовтня. В перший день, працівники КП “Теплоенергетик” спільно з працівниками ВАТ «Кіровоградгаз» розпломбували 13 засувок, які подають газ на котельні та здійснили пуск обладнання. Наступного дня, 27 жовтня розпломбували ще 23 котельні та запустили майже все теплове господарство, останню котельню пустили в роботу вчора, 28 жовтня.

- Пуск тепла – процес дуже складний. Він складніший, ніж сам опалювальний період, - повідомив Олександр Вергун. – Варто враховувати і те, в якому стані нині знаходяться теплові мережі обласного центру. За багато років на них не проводилось жодних капітальних ремонтів. А це теж впливає на нормальний старт опалювального сезону в місті.

Олександр Вергун повідомив, через пориви мереж, в тому числі і внутрішніх, поки не опалюється 7 освітніх закладів. Зараз з теплом 33 ДНЗ, в 4-х – поки лагодять пориви, з 42 шкіл Кропивницького обігріваються 39. За інформацією заступника міського голови тепло є також в 93 % багатоповерхівок.

- В будинках, які ще не заповнені водою, цілодобово працюють ремонтні бригади, - повідомив Олександр Вергун. – Нам треба ще два три дні, щоб вийти на сталий опалювальний сезон.

В свою чергу директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник попросив містян не нагнітати ситуацію, і трішки почекати, поки йде процес ліквідації поривів і нагрівання теплового господарства. Також він закликав кропивничан активніше розраховуватись за послуги теплозабезпечення. Нині містяни боргують підприємству 88 мільйонів гривень.

- Платіжки від людей йдуть дуже мляво, - розповів Олександр Чельник. – Починаючи з цього опалювального сезону ми змушені будемо застосовувати до злісних неплатників штрафні санкції за заборгованість.

Тож закликав жителів обласного центру розраховуватись за спожите тепло вчасно.

Усі новини