Опалювальний сезон у Кропивницькому стартує із 22 жовтня

П'ятниця, 20 жовтня 2017 15:47

Масовий опалювальний сезон у Кропивницькому розпочнеться із 22 жовтня. Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні сьогодні, 20 жовтня.

Підставою для скликання позачергового засідання стали численні скарги від батьків дітей дошкільних навчальних закладів, пацієнтів медичних установ щодо недотримання санітарного температурного режиму в приміщеннях закладів соціально-культурної сфери Кропивницького.

Як повідомила начальник управління освіти міської ради Лариси Костенко, станом на сьогодні в закладах освіти працюють шість модульних газових котелень, котельня на твердому паливі і електрокотельня. У той же час без опалення залишаються 30 дошкільних закладів, і у кімнатах доводиться включати електрообігрівачі.

Ситуація в закладах охорони здоров’я подібна, відзначила заступник начальника управління охорони здоров’я Лариса Кудрик. Поки що опалюються приміщення пологового будинку №1 та одна амбулаторія загальної практики сімейного типу. Тмпература в закладах коливається від 14 до 18 градусів тепла.

- Міська влада виконала всі умови входження в новий опалювальний сезон, - відзначив заступник міського голови Олександр Мосін. – Виконавчий комітет прийняв рішення про початок опалювального сезону 12 жовтня, міська рада дала згоду на реструктуризацію боргу КП «Теплоенергетик» за природній газ перед НАК «Нафтогаз України», передбачила фінансові гарантії сплати частини заборгованості за 2017 рік, обидва теплогенеруючих підприємства Кропивницького включені до реєстру реструктуризації, з обома підприємствами укладені угоди на постачання природного газу.

У той же час, підкреслив Олександр Мосін, процес реструктуризації ще не розпочався, КП «Теплоенергетик» і ДП «Кіровоградтепло» мають значну заборгованість за газ, тож номінації, чи, інакше, ліміти на газ вони не отримали.

Відповідно до прийнятого комісією рішення, теплогенеруючим підприємствам міста КП «Теплоенергетик», ДП «Кіровоградтепло» доручено розпочати опалювальний сезон 2017/2018 року у Кропивницькому із 22 жовтня 2017 року.

ВАТ «Кіровоградгаз» зобов’язане забезпечити виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. N 720-р «Деякі питання опалювального сезону 2017/18 року», а фактично - відновити газопостачання котелень, що забезпечують теплоносієм медичні, навчальні заклади, дитячо-юнацькі спортивні школи, житлові будинки, будинки соціально-гуманітарної допомоги, творчого виховання, установ та організації обласного центру шляхом розпломбування вхідних газових засувок на котельнях КП «Теплоенергетик» і ДП «Кіровоградтепло».

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» має забезпечити безперебійне водопостачання, а Кіровоградський РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» - безперебійне постачання електричної енергії об’єктів КП «Теплоенергетик» та ДП «Кіровоградтепло».

Одночасно, керівники ЖЕО № 1, 2, 3, 4, ЖЕК № 9, ЖБК, ОСББ до 22 жовтня 2017 року повинні повідомити теплогенеруючі підприємства про готовність внутрішньобудинкових мереж до прийому теплоносія.

Усі новини