Підтримка зоозахисних ГО дозволить розв’язати у Кропивницькому проблему безпритульних собак

Середа, 19 лютого 2020 13:19

Питання підтримки з міського бюджету зоозахисної громадської організації «Щасливий пес» обов’язково має бути вирішеним. На цьому наголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час засідання координаційної ради з питань громадського бюджету у вівторок, 18 лютого.

- Вже кілька років точаться дискусії навколо питання облаштування у Кропивницькому притулку для безхатніх тварин. Щоб збудувати комунальний притулок, треба з міського бюджету виділити не менше 30 мільйонів гривень, плюс заробітна плата працівникам та оплата комунальних послуг на рік теж складатиме кілька мільйонів, - звернув увагу  Андрій Табалов. - Я запропонував альтернативу — фінансувати з міського бюджету притулки, які належать громадським організація “БІМ” та “Щасливий пес”. Як варіант, активістам подати проєкт облаштування притулку на участь у Громадському бюджеті. Вони подали і перемогли. Але у відповідальному за реалізацію проєкту головному управлінні ЖКГ не бачать можливості профінансувати цей проєкт. Я категорично із цим не погоджуюсь. Пропоную керівництву ГУ ЖКГ проконсультуватися із фінансовим та юридичними управліннями. Ми обов’язково повинні знайти рішення і реалізувати цей важливий для громади  проєкт!

Члени координаційної ради підтримали позицію секретаря міської ради і вирішили дати доручення юридичному управлінню та контрольній службі спільно підготувати  відповідний проєкт рішення про співпрацю головного управління ЖКГ з громадськими організаціями, які опікуються безпритульними тваринами.

Усі новини