Подорожчання газу і пониження температури повітря спричинили підвищення тарифу на тепло у Кропивницькому

Середа, 19 лютого 2020 08:49

Січнева вартість централізованого опалення у Кропивницькому зросла  з об’єктивних причин. На цьому наголосив директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник під час апаратної наради у понеділок, 17 лютого.

- Вартість послуг теплогенеруючого підприємства  для населення у січні склала 46, 02 гривні за квадратний метр  площі опалення, що на 7,81 гривню більше, у порівнянні з груднем минулого року, - повідомив Олександр Чельник. – Головними причинами такого підвищення тарифу є вартість газу і температура зовнішнього повітря. Ціна газу, спожитого нами у січні становить 5580 гривень на тисячу кубічних метрів. А це на 447, 97 гривень дорожче від ціни минулого місця. Додатковим навантаженням на тариф стало і збільшення вартості розподілу газу ПАТ «Кіровоградгаз» до 1020 гривень за тисячу кубів. Це ще 284,04 гривні до  ціни грудня 2019 року. Необхідно зважити і на пониження середньодобової температури: у січні вона склала + 0,25С, у той час, як у грудні - + 2.6С.

Одночасно Олександр Чельник звернув увагу на низький рівень розрахунків від населення за отримані послуги теплопостачання. У січні мешканці Кропивницького сплатили до 60% від нарахованих сум, що становить реальну загрозу стабільному перебігу опалювального сезону і вчасним розрахункам підприємства за блакитне паливо. Загалом, борг населення від початку опалювального сезону 2019-2020 складає 39,64 мільйона гривень. Бюджетні організації, у свою чергу розраховуються вчасно і у повному обсязі, констатував Олександр Чельник.

Усі новини