Працівники відділу з охорони культурної спадщини продовжують активно долучатись до пошуку партнерів для нових проектів

Середа, 3 липня 2019 10:42

2 липня у місті Києві в Національному спортивному комплексі “Олімпійський” відбувся вже щорічний Другий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, який відвідало понад тисячу учасників.

Працівники відділу з охорони культурної спадщини управління містобудування та архітектури міської ради Кропивницького активно долучилися до пошуку партнерів майбутніх проектів, які зроблять обласний центр ще привабливішим.

Організаторами ярмарку виступили Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні за підтримки Українського культурного фонду.

Захід відкривали: посол та Голова European Union in Ukraine Хюг Мінгареллі, перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко та виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.

Щорічне проведення ярмарку стало доброю традицією та ефективним майданчиком для спілкування між грантодавцями та представниками культурних, креативних індустрій, культурної спадщини, які перебувають у пошуку фінансової підтримки для своїх культурних проектів та ініціатив в Україні.

Учасники заходу мали можливість познайомитись із найбільшими донорами, обмінятись досвідом і, можливо, зустріти потенційних партнерів для майбутніх проектів.

Серед грантодавців ярмарку – Креативна Європа, Український культурний фонд, European Union in Ukraine, U.S. Embassy Kyiv Ukraine, Міжнародний фонд "Відродження", National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team, Чеський центр у Києві, Французький інститут в Україні / Institut français d'Ukraine, Ukrainian Institute - Український інститут, Goethe-Institut Ukraine (проект House of Europe), Мiнiстерство молоді та спорту України, Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту, IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives та інші закордонні інституції та посольства, які надавали актуальну інформацію про напрями проектів, за якими здійснюється грантова підтримка.

 

Усі новини