Пункти тимчасового обігріву та оперативна група «Соціальний патруль» у Кропивницькому працюють у посиленому режимі

Середа, 18 січня 2017 16:23

В умовах низьких температур зовнішнього повітря у Кропивницькому продовжують діяти 15 пунктів тимчасового обігріву для мешканців міста.

Відповідно до розпорядження міського голови від 28 листопада 2016 року № 129 «Про вжиття попереджувальних заходів від переохолодження та обмороження населення», 12 з них працюють із 08.00 до 17.00 та 3 об’єкти - в цілодобовому режимі.

В пунктах обігріву забезпечені умови для тимчасового розміщення та захисту від переохолодження громадян, а також для надання медичної допомоги особам, які її потребують.

За інформацією директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олега Краснокутського, станом на 18 січня до стаціонарних пунктів обігріву звернулося 34 особи, до мобільного - 15 осіб, з випадками переохолодження та обмороження до лікувальних закладів - 15 осіб.

Одночасно, для здійснення патрулювання територій міста з найбільшою імовірністю перебування людей, які можуть потребувати допомоги в умовах низьких температур, створено оперативну групу «Соціальний патруль». Одним із пріоритетних завдань соціального патруля є виявлення осіб, які потребують допомоги.

Так 18 січня під час патрулювання місць масового скупчення бездомних осіб на залізничному вокзалі Кропивницького, працівниками міського центру обліку бездомних осіб виявлено особу без постійного місця проживання, яка отримала травму голови. “Соціальний патруль” викликав карету ″швидкої″, яка надала людині вчасну медичну допомогу. За час своєї діяльності оперативна група «Соціальний патруль» здійснила 18 рейдів, під час яких виявила 119 осіб та надала допомогу 46 особам.

Усі новини