Реалізацію програми протидії домашньому насильству у Кропивницькому високо оцінюють в регіональному Фонді ООН

Вівторок, 27 грудня 2022 17:29

Міська координаційна рада з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми підбила підсумки своєї роботи у 2022 році та спланувала роботу на наступний, сьогодні 27 грудня. Провів засідання заступник міського голови Сергій Колодяжний.

Він подякував за роботу усім, хто працює у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і відзначив плідні результати поточного року.

- У співпраці з Фондом ООН в галузі народонаселення і завдяки державній субвенції ми створили притулок для жертв домашнього насильства, придбали автомобіль для мобільної бригади — все це ми зробили вчасно, оперативно і якісно, - наголосив Сергій Колодяжний.

Роботу кропивницької команди відзначила і  регіональна координаторка UNFPA (Фонду ООН в галузі народонаселення) Людмила Акімова під час сеансу  онлайн зв'язку, позаяк сама вона приїхати не змогла.

- Щиро радію, що я можу називати себе членом вашої команди, бо ви із неможливого робите можливе. І цей надскладний рік максимально показав ефективність вашої роботи.  Комунальну установу створено, шелтер і кризові центри працюють. Це потужні результати, за якими ви одні з кращих в Україні, - зазначила Людмила Акімова.

Серед ключових тем, що були винесені на розгляд членів координаційної ради стали підсумки цьогорічної акції “16 днів проти насильства”. Сергій Колодяжний подякував усім причетним за рівень і якість проведення акції. Це була потужна кампанія, що містила цілу низку різних заходів — виставка, соціальна реклама, інформаційно-просвітницькі тренінги, інтерактивні дійства тощо.

Обговорили також результати роботи спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства; захист прав дітей, які опинились у складних життєвих обставинах та постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, а також стан проведення виховної роботи з формування традиційних сімейних цінностей серед молоді міста.

Усі ці напрямки роботи продовжуватимуть вести і в наступному 2023 році, а також в планах - навчання медпрацівників та реалізація алгоритму дій при наданні допомоги постраждалим особам  від домашнього насильства та насильства за ознакою статі і торгівлі людьми.

Усі новини