Секретар міської ради Андрій Табалов вдруге тримав публічний «Звіт наживо» в ефірі каналу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ

П'ятниця, 29 березня 2019 12:38

У четвер, 28 березня, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов вдруге відзвітував у прямому ефірі філії Національної суспільної телерадіокомпанії України каналу UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ.

Новий формат звіту був запроваджений торік в рамках всеукраїнського медіа-проекту “Звіти наживо”. Тоді Андрій Табалов став першим представником міської ради Кропивницького, який тримав звіт перед громадою у прямому ефірі.

Формат інтерактивного звіту передбачає п’ятихвилинний виступ, у якому доповідач розповідає про досягнення та здобутки за рік, що минув. Серед найбільших досягнень депутатського корпусу його очільник відзначив єдність депутатів у вирішення надважливих для міста питань: відновлення комунального транспортного підприємства, будівництво дев’ятиповерхівки на Жадова, реконструкцію «Арки» під шляхопроводом по вулиці Ельворті та кібернетико-технічного коледжу під сучасний ЦНАП у форматі «Прозорий офіс».

- Минулий 2018 рік був дуже ефективний, було прийнято багато важливих для міста рішень. Найбільшим досягненням, я вважаю, стало створення нашого комунального транспортного підприємства «Електротранс», яке, до речі, визнано найкращим в Україні у своєму класі. Для відновлення підприємства було докладено чимало зусиль і міського голови, і депутатського корпусу, - зазначив Андрій Табалов. - Серед інших наших надбань -  капітальний ремонт наших медичних та освітніх закладів, матеріальна підтримка соціально незахищених верств населення, і окремо хочу зупинитися на стратегічних об’єктах, які кропивничани зможуть побачити вже у цьому році. Готується до введення в експлуатацію перша за двадцять років житлова дев’ятиповерхівка, збудована за кошти міського бюджету. Завершиться реконструкція будівлі кібернетико-технічного коледжу, який перетвориться на сучасний ЦНАП у форматі «Прозорий офіс». Я особисто їздив переймати досвід харківських колег з організації роботи Центру. Ми обладнаємо його за найновітнішіми технологіями, щоб зручність була максимальною, щоб витративши мінімум часу, людина отримала максимальний спектр послуг без черг, без затримок. І, звичайно, “Арка”, реконструкція якої вже іде повним ходом. Реалізація даного стратегічного об’єкта дозволить забезпечити інтенсивний рух транспорту, у тому числі громадського, від центру міста до виїзду у київському напрямку.

Під час звіту очільник депутатського корпусу окремо зупинився на взаємодії міської влади з громадськістю. Відзначив, що за ініціативою представників Громадської ради при міській раді було досягнуто компромісу щодо виступів громадян під час сесійних засідань, а саме: було виписано чіткий регламент виступів — пів години по три хвилини кожному на виступ і виключно з питань порядку денного. Також серед важливих питань, які піднімалися Громадською радою і були підтримані депутатами, затвердження Тимчасового порядку надання ОСББ у постійне користування земельних ділянок. Крім того, члени Громадської ради брали активну участь в обговоренні питання приєднання громади селища Нового до міста Кропивницького.

Після звіту до інтерактивної розмови з Андрієм Табаловим долучились присутні у студії журналісти та містяни, які могли поставити питання телефоном та через соціальні мережі.

Найбільше громадян турбували питання використання земельних ділянок не за призначенням, перенасичення міста рекламою, вивезення сміття, створення генерального плану міста, готовність виборчих дільниць до чергових виборів Президента України і навіть відновлення роботи футбольного клубу «Зірка», а також вирішення проблеми утримання безпритульних собак. Стосовно останнього питання, Андрій Табалов поінформував, що порушить його на апаратній нараді міського голови і особисто звернеться до керівництва теплогенеруючого підприємства, що сусідить із притулком для тварин, аби підприємство зі свого боку облаштувало огорожу.

- Ми повинні нарешті вирішити питання безпритульних тварин у місті. На моє переконання, будівництво великого нового притулку не вирішить це питання, а тільки поглине десятки мільйонів бюджетних коштів, - зауважив Андрій Табалов. - Треба підтримувати вже існуючі приватні мініпритулки. Пропоную усім небайдужим, і сам особисто долучусь до зведення паркану навколо притулку для тварин “Щасливий пес”. Думаю, спільними зусиллями найближчим часом нам вдасться вирішити цю проблему.

На питання пристосування будівель та інфраструктури міста для людей з інвалідністю, секретар міської ради зауважив, що наразі міська влада набагато активніше переймається цими проблемами. Громадські організації постійно звертаються до керівництва міста з ініціативами та пропозиціями покращення умов життя містян з інвалідністю, і міська влада завжди іде назустріч. Результатами співпраці стало відкриття таких важливих об’єктів, як Центр молоді з інвалідністю «Сильні духом» та двох Інклюзивно-ресурсних центрів.

Мешканці вулиці Жадова торкнулись у розмові з очільником депутатського корпусу питання облаштування на території мікрорайону скверу, ескізний проект якого вже розроблений, проведені громадські обговорення та виділені кошти на розробку проектно-кошторисної документації. За словами Андрія Табалова, проект дуже амбітний і на його реалізацію необхідно не менше 3-4 років. І хоча це поки що тільки проект, мешканці мікрорайону настільки ним перейнялись і надихнулись, що пропонують такі сквери з багатофункціональними спортивними майданчиками побудувати по всьому місту.

Насамкінець Андрій Табалов подякував експертам у студії, кропивничанам, які активно долучились до розмови, і наголосив на тому, що робота міської влади буде ефективна тільки у випадку тісної співпраці з громадянами.

- Як представник міської ради і надалі робитиму усе можливе, щоб наше місто квітло, ставало гарнішим, чистішим, затишнішим Але працювати нам треба разом, і такі ефіри є одним із елементів нашої співпраці, - підсумував Андрій Табалов.

Усі новини