Серія міжнародних медичних он-лайн конференцій відбудеться у Кропивницькому

Понеділок, 14 грудня 2020 16:01

Медичні працівники закладів охорони здоров’я Кропивницького запрошуються до участі в міжнародних медичних конференціях, присвячених хворобі Дюшенна.

Прогресуюча м`язова дистрофія Дюшенна характеризується відсутністю, або малою кількістю дистрофіну, внаслідок чого, білок не засвоюється як це потрібно в організмі людини. що призводить до постійного послаблення м`язів починаючи з ніжок та піднімаючи вгору. При цьому, дитина стає прикутої ліжка.  Страждають на таку хворобу тільки хлопчики і дуже рідко дівчинки.

Згідно з міжнародними стандартами, основними лікарськими засобами щодо максимального зупинення прогресування хвороби на м`язову дистрофію Дюшенна є обов`язковий прийом кортикостероїдів, які в той же час мають багато побічних дій. Також одним із важливих факторів у зупиненні прогресуванні хвороби є правильне харчування та важливі фізіотерапевтичні вправи. Для безпечності та профілактики відповідним  пацієнтам необхідна допомога мультидисциплінарної команди лікарів. Своїм досвідом у лікуванні пацієнтів з хворобою Дюшенна готова поділитись команда лікарів Інституту неврології Дитячого медичного Центру Шнайдер та Інституту Серця Медичного Центру Хадаса, Ізраіль, а також пацієнтські організації з республік  Чехії та Турції та країни Ізраїль. Лікар з клініки реабілітації  Айкендал, що в Бельгії, готовий розповісти про застосування сучасних неїнвазивних дихальних апаратів та лікар невролог з республіки Чехія має розповісти про запровадження та ведення офіційного реєстру пацієнтів.

Отже, 22 грудня 2020 року з 11.40 до 16.00 відбудеться I медична міжнародна он-лайн конференція на тему: «СТЕРОЇДНА ТЕРАПІЯ ТА ЇЇ ПОБІЧНІ ДІЇ» (програма та реєстрація за посиланням: http://dmd.org.ua/novini/22-grudnya-2020-roku-z-11-40-do-16-00-vidbudetsya-i-medichna-mizhnarodna-on-lajn-konferentsiya-na-temu-steroyidna-terapiya-ta-yiyi-pobichni-diyi/);

23 грудня 2020 року з 12.00 год до 16.00 год відбудеться міжнародна он-лайн конференція на тему: «ЗАПРОВАДЖЕННЯ ОФІЦІЙНОГО РЕЄСТРУ. УСПІШНІ ПРОЕКТИ». (програма та реєстрація за посиланням: http://dmd.org.ua/novini/23-grudnya-2020-roku-z-12-00-god-do-16-00-god-vidbudetsya-mizhnarodna-on-lajn-konferentsiya-na-temu-zaprovadzhennya-ofitsijnogo-reyestru-uspishni-proekti/);

28 грудня 2020 року з 13.00 до 16.30 відбудеться II медична міжнародна он-лайн конференція на тему: «РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА ФІЗІОТЕРАПІЯ.  ХАРЧУВАННЯ ТА ДІЄТА ПРИ ХВОРОБІ ДЮШЕННА. СЕРЦЕВІ ТА ДИХАЛЬНІ УСКЛАДНЕННЯ. ЛІКУВАННЯ КІСТОК» (програма та реєстрація за посиланням: http://dmd.org.ua/novini/505/).

Місцем проведення заходу є КЗ «Кіровоградський обласний онкологічний диспансер» (далі-Онкодиспансер) за адресою: м.Кропивницький, вул.Ялтинська, 1, конференц-зал, ІІ –й поверх із забезпеченням технічної підтримки. Синхронний переклад супроводжуватиметься викладачами Донецького Національного медичного університету та вчителями НВО школи №6.

Інформацію про проведення зазначених конференцій в Україні оприлюднено на сайті Всесвітньої організації по захисту пацієнтів з хворобою Дюшенна (World Duchenne Organization) за посиланням:  https://www.worldduchenne.org/events/.

По закінченню конференцій кожному учаснику будуть направлятись сертифікати на електронну пошту. Відповідно до наказу КМУ від 28 березня 2018 року №302 та наказу МОЗу від 22 лютого 2019 року  №446 буде зараховуватись по 5 балів за кожен день участі у конференції.   

Запрошуємо сімейних лікарів, неврологів, ортопедів, пульмонологів, кардіологів, ендокринологів та фізіотерапевтів і дієтологів взяти участь у міжнародній конференції в режимі он-лайн, використовуючи платформу Zoom. Код для входу в конференцію буде направлено учаснику після відповідної реєстрації.

Усі новини