Школярі Кропивницького зможуть на літніх канікулах і відпочити, і заробити гроші

Понеділок, 27 травня 2019 12:39

Міською програмою відпочинку та оздоровлення дітей на   2018-2020 роки у 2019 році передбачені кошти у сумі 713,2 тисячі гривень на придбання путівок до стаціонарних таборів для дітей пільгових категорій та 134,0 тисячі гривень на оздоровлення вихованців комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім». Про це повідомив начальник управління сім’ї та молоді міської ради Кропивницького Сергій Колодяжний під час апаратної наради сьогодні, 27 травня.

- Зрозуміло, що таке фінансування не могли покрити необхідних видатків, тому при коригуванні бюджету за І квартал 2019 року додатково було виділено  ще   652,2 тисяч гривень, - відзначив посадовець. 

Відповідно до чинного законодавства для придбання путівок на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки управлінням молоді та спорту оголошено три процедури відкритих торгів в електронній системі публічних закупівель «ProZorro»:

  • заходи з відпочинку та оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки: сто путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Очікувана вартість -  735,0 тис. грн. Середня вартість путівки – 7350 грн. Місце відпочинку: Кіровоградська область: Бобринецький, Олександрійський, Компаніївський, Знам’янський, Новгородківський, Долинський, Устинівський, Петрівський, Маловисківський, Світловодський райони.
  • заходи з відпочинку та оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки: 38 путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Очікувана вартість - 343,75 тис. грн. Середня вартість путівки – 9046 грн. Місце відпочинку: Благовіщенський, Олександрійський, Гайворонський, Голованівський, Новоархангельський, Вільшанський, Добровеличковський, Новомиргородський, Новоукраїнський, Онуфріївський райони Кіровоградської області, а також райони Черкаської та Полтавської областей.
  • заходи з відпочинку та оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки: 30 путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Очікувана вартість - 286,65 тис. грн. Середня вартість путівки – 9555 грн. Місце відпочинку: Одеська область.

За інформацією Сергія Колодяжного відбулось два аукціони: системою електронних закупівель визначено найбільш економічно-вигідними пропозиції ТОВ «Курортне об’єднання «Перлина Чорномор’я» Одеської області в першому аукціоні та ТОВ оздоровчий комплекс «Лісова пісня» с. Оникієве, Маловисківського району в другому аукціоні.

У той же час, не відбулася закупівля на придбання 38 путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з очікуваною вартість 343,75 тисяч гривень, оскільки було подано лише одну тендерну пропозицію. Для участі в аукціоні потрібно не менше двох учасників торгів. Через декілька днів управління молоді та спорту повторно оголосить тендерну закупівлю.

Сергій Колодяжний відзначив, що керівництво управління молоді та спорту заздалегідь проінспектували умови розміщення дітей та стан підготовки до оздоровчої кампанії стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку Кіровоградської області.

Протягом оздоровчої кампанії до закладів відпочинку будуть направлені діти з Кропивницького, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме:

діти-сироти, діти, які залишились без батьківського піклування;

діти з багатодітних та малозабезпечених сімей;

діти, батьки яких мають посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брали участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасниками АТО (ООС – операції об’єднаних сил) на час їх перебування в зоні АТО (ООС) або батьки яких загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в АТО (ООС);

діти померлих учасників АТО (ООС);

діти внутрішньо переміщених осіб;

діти з інвалідністю;

діти, які перебувають на диспансерному обліку.

- Важливо також, що у 2019 році оздоровленням та відпочинком буде охоплена більша кількість талановитих та обдарованих дітей: переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінники навчання, - підкреслив начальник управління.  - Крім того, додатково будуть надані путівки за рахунок обласного бюджету до дитячих таборів  «Дружба», Олександрійський район, с. Войнівка.  «Перлина Чорномор’я», Одеська область, Білгород-Дністровський та «Бригантина», Новоархангельський район,  смт. Новоархангельськ  або  «Чайка» у Гайвороні.

Тут електронний аукціон відбувся, але тендерний комітет поки не визначився з переможцем.

За рахунок державного бюджету додатково будуть надані путівки до Міжнародного дитячого центру «Артек» (Пуща Водиця), та Українського дитячого центру «Молода гвардія» (Одеса).

У 2019 році продовжить свою роботу інклюзивна літня школа «Квітка-Семицвітка»  для дітей з інвалідністю. Особливі діти разом з батьками у супроводі фахівців психолого-медико-педагогічної консультації проведуть своє дозвілля в колективі з однолітками звичайного розвитку. Кошти для організації роботи літньої школи передбачені Міською програмою підтримки сімей у сумі  134,4 тис. грн.

Крім того, діти з Кропивницького матимуть можливість в період літніх канікул не тільки відпочити, а й заробити на оплачуваних громадських роботах. Рішенням міської ради Кропивницького для проведення таких  робіт для учнівської та студентської молоді у вільний від навчання час на 2019 рік передбачені кошти в розмірі 241,5 тис. грн.

Всього планується долучити до робіт понад 120 учнів та студентів. Управління молоді та спорту уклало угоду з комунальним підприємством «Благоустрій» для організації та проведення оплачуваних робіт з благоустрою міста учнівською та студентською молоддю. Набір охочих триває перший загін розпочне роботу вже 03 червня. Впродовж літа буде утворено 4 трудових загони.

Робота, яка пропонується дітям та підліткам від 14 років, їм цілком під силу – це очищення клумб і доріжок від трави, прибирання скошеної трави у парках і скверах міста. Працевлаштування офіційне – після закінчення роботи діти отримають трудову книжку з першим записом про працевлаштування.

Усі новини