Сприяння незалежному врядуванню в місцевих громадах: у Кропивницькому стартувала інформаційна кампанія для виборців

Середа, 7 жовтня 2020 11:58

Координатор проєктів ОБСЄ в Україні розпочав цикл інформаційно – роз’яснювальних зустрічей з виборцями, приурочених місцевим виборам 25 жовтня 2020 року. Перша така зустріч в рамках проєкту «Сприяння незалежному врядуванню в місцевих громадах, як складової реформи децентралізації» відбулася у міській раді Кропивницького у вівторок, 06 жовтня. Тренінг провели тренери Комітету виборців України Любов Лук’янцева і Віталій Тернавський

У зустрічі взяли участь  близько 15 осіб -  кандидати в депутати, працівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування.  Під час тренінгу порушувалися питання щодо особливостей і перебігу процесів децентралізації в Україні, зокрема,  повноважень ОТГ, районів та місцевих адміністрацій.

Учасників зустрічі цікавили також засади формування бюджетів та процедура ліквідації районів. Чимало питань виникло і щодо запровадження  інституту старости. Говорили і про перші місцеві вибори за новим виборчим законодавством: обговорювали правила заповнення виборчого бюлетеня, де  потрібно ставити ті чи інші позначки та підстави визнання голосування недійсним і проведення повторного голосування.

Усі новини