У Кропивницькому лабораторно підтверджено три випадки корона вірусної інфекції

Неділя, 29 березня 2020 12:49

За інформацією Кіровоградського обласного лабораторного центру станом на 10.00 29 березня в Кіровоградській області, лабораторно підтверджено 4 випадки захворювання на COVID-19, три з яких виявлено у жителів Кропивницького.

Усі хворі мають середній ступінь важкості перебігу хвороб, а також ознаки запалення легень. Ніхто з осіб, у кого підтверджено лабораторно коронавірусну інфекцію, не перебував за кордоном, однак вони мали контакт із тими, хто був за кордоном. Зараз усі контактні особи перебувають на самоізоляції, їм також проведуть експрес-тестування на наявність коронавірусної інфекції.

Усі захворілі ізольовані, шпиталізовані до визначених госпітальних баз, перебувають під наглядом лікарів. Їхнє лікування відбувається за кошти закладу.

Центральна міська лікарня визначена госпітальною базою для хворих на COVID-19 у Кропивницькому. У наявності є швидкі тести для виявлення вірусів грипу А та В, дезінфекційні препарати та необхідне обладнання, у тому числі шість апаратів штучної вентиляції легень, засоби індивідуального захисту для медпрацівників.

Інформація про лабораторно підтверджену кількість хворих на коронавірусну інфекцію оновлюється обласним лабораторним центром щодня о 10.00 і 22.00. Якщо експрес-тест показав позитивний результат, наявність коронавірусної інфекції обов'язково перевіряються лабораторним центром з допомогою ПЛР-систем.

За інформацією, головного санітарного лікаря Кіровоградської області Надії Оперчук, Кіровоградська область має достатню кількість для першочергової потреби експрес-тестів і ПЛР-систем для обстеження тих, хто повернувся, так і для проведення повного комплексу обстежень, які перебували в контакті з ними.

Нагадуємо, експрес-тестування проводиться тільки особам, які повернулися із країн, де зафіксовано випадки COVID-19, контактним особам, а також пацієнтам із діагностованою пневмонією. За відмову від проходження експрес-тесту особу можуть притягнути до адміністративної відповідальності.

Усі новини