У Кропивницькому є місце для милосердя: оголошено збір коштів на допомогу притулку тварин «Щасливий пес»

Понеділок, 15 квітня 2019 18:41

 

У Кропивницькому стартувала благодійна акція «Допоможи безпритульним тваринам». Про початок челенджу оголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 15 квітня.

- Міська рада Кропивницького зробила надзвичайно добру справу, коли виділила земельну ділянку для потреб громадської організації «Щасливий пес», яка по справжньому опікується проблемами безпритульних тварин, - відзначив Андрій Табалов. – Вони активно працюють і мають конкретні результати своєї роботи. У той же час ми розуміємо, що притулок, який утримується за благодійні внески і пожертви, щоденно потребує підтримки. Прийшов час надати її волонтерам всією громадою і я закликаю небайдужих кропивничан: підприємців, мешканців міста, які зацікавлені у зменшенні на вулицях Кропивницького кількості бездоглядних собак, долучитися до акції і надати посильну допомогу притулку.

Тема скорочення популяції безпритульний тварин неодноразово порушувалася у міській раді Кропивницького, цій проблемі було присвячено два депутатських дні, низка робочих нарад. Пропоновані варіанти ефективного розв’язання ситуації мають свої суттєві «мінуси»: будівництво мегапритулку, де б можна було облаштувати усіх вуличних тварин коштуватиме сьогодні  надзвичайно дорого і, на жаль, міський бюджет не може собі дозволити таких видатків. Ставка на відкриття великої кількості міні-притулків розбилася об невисоку активність кропивничан, які спочатку загорілися такою ідеєю, але так же швидко і охололи до неї, розуміючи, що доведеться займатися щоденною копіткою і не завжди вдячною працею.

- Тому я бачу вихід на сьогодні лише один – активно підтримати спільнокоштом ті громадські організації, які встигли належним чином зарекомендувати себе, - наголосив Андрій Табалов. – У Кропивницькому – це два притулка для тварин: «Щасливий пес» і «Бім». Волонтери цих організацій вже довгий час допомагають безпритульним чотирилапим друзям і своєю наполегливістю, на мою думку, заслужили на допомогу від всієї громади. Це буде справедливо!

Перше, що на сьогодні потребує ГО «Щасливий пес» - це паркан навколо своєї території. Хороша та надійна огорожа – це і дотримання санітарних вимог, і правил безпеки. Вартість питання – близько 100 тисяч  гривень: із них 50 тисяч підуть на закупівлю необхідних матеріалів і стільки ж – на виконання робіт.

- Я переконаний, що це цілком посильна сума для міста, а тому оголошую про старт благодійної акції, - повідомив секретар міської ради. – Переконаний, що до неї долучаться багато мешканців міста. Якусь суму передбачимо у міському бюджеті, чимось допоможуть сусіди притулку – КП «Теплоенергетик», які можуть облаштувати паркан на своїй межі. Я внесу особисто частину коштів і запрошую підприємців активно підтримати важливу справу. Адже стабільна робота таких притулків – це, у першу чергу, проявлене милосердя, а, у другу, - безпечні від агресивних тварин  вулиці Кропивницького.

Фото: http://rk.kr.ua

Усі новини